Armata continuă să intervină în zonele afectate de ninsori. Camioanele transportă alimente către sinistraţi

Un număr de 850 de militari continuă să intervină în zonele afectate de ninsori, la solicitarea autorităţilor locale, acţionând în 34 de misiuni cu 61 mijloace tehnice. Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat că mai multe camioane ale armatei vor transporta alimente în zonele izolate.

RomaniaTV.net
31 ian. 2014, 16:37
Armata continuă să intervină în zonele afectate de ninsori. Camioanele transportă alimente către sinistraţi

În judeţul Călăraşi, 26 de militari cu două mijloace tehnice din Batalionul 2 Infanterie acţionează pentru deszăpezirea a 12 locuinţe ale unor persoane aflate în dificultate, în localităţile Polceşti şi Sănduliţa.

În judeţul Ialomiţa, 16 militari cu un mijloc tehnic de la Regimentul 51 Artilerie Mixtă intervin pentru deblocarea căilor de acces, în localitatea Săveni.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, în judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea militarii îşi continuă misiunile de prim-ajutor, de deszăpezire a locuinţelor şi a căilor de acces, de transport alimente, apă potabilă şi carburant

Totodată, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, vineri, la Brăila, că sâmbătă vor fi puse la dispoziţie camioanele armatei pentru a transporta alimente în zonele izolate din judeţul Brăila.

„Vom pune la dispoziţie camioanele armatei pentru a transporta alimente în zonele izolate. Am fost în câteva localităţi din judeţul Brăila şi am constatat că, deşi drumurile sunt deschise, sunt multe persoane vârstnice care nu au posibilitatea să îşi degajeze zăpada şi să-şi creeze poteci. Am mai stabilit nişte măsuri suplimentare, astfel ca, până mâine, să se normalizeze situaţia, în sensul ca să nu mai avem nicio localitate izolată”, a declarat Duşa.

Ministrul Apărării a mai spus că misiunea de dimineaţă privind transportul cu elicopterul a peste 3.000 de pâini, 3.600 litri de apă şi 3.600 de conserve în satele izolate Pribeagu, Pleşoiu şi Câineni Doi s-a încheiat cu bine.

„Deja măsurile pe care le anunţasem de dimineaţă cu transportul de alimente spre acele sate izolate s-au realizat. Au fost transportate cu elicopterul alimentele constând în pâine, conserve şi apă”, a spus Duşa.

Ministrul Duşa a mai spus că a avut o discuţie cei de la Compania Naţională de Drumuri, care l-au informat că în două ore va fi deschis şi DN22.

Ministrul Apărării a spus că a venit la Brăila din dispoziţia primului ministru, care a spus că miniştri care au responsabilităţi pe situaţii de urgenţă să se deplaseze în judeţele afectate de viscol şi de ninsorile din ultimele zile pentru a sprijini comandamentele judeţene