Armata egipteană avertizează că intenţionează să suspende Constituţia

Constituţia Egiptului va fi suspendată, iar Parlamentul va fi dizolvat în cazul în care preşedintele islamist Mohamed Morsi nu se va conforma solicitărilor cetăţenilor, avertizează armata egipteană, citată de postul Al-Arabiya, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
02 iul. 2013, 17:33
Armata egipteană avertizează că intenţionează să suspende Constituţia

Sute de mii de oameni participă în acest moment la manifestaţii organizate în centrul oraşului Cairo şi cer demisia preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

Forţele opoziţiei denunţă atitudinea autoritaristă a preşedintelui Mohamed Morsi şi starea economiei. Morsi este acuzat că s-a îndepărtat de la obiectivele revoltei soldată cu înlăturarea lui Hosni Mubarak, concentrându-se doar pe atingerea intereselor formaţiunii islamiste Fraţii Musulmani.

În pofida avertismentelor opoziţiei şi discuţiilor cu preşedintele SUA Barack Obama, Mohamed Morsi a respins ultimatumul de 48 de ore dat de armată pentru onorarea „revendicărilor poporului”. Ultimatumul expiră miercuri.

Opoziţia egipteană a anunţat că nu va susţine o „lovitură de stat militară”, desemnându-l pe Mohamed ElBaradei reprezentant al „tranziţiei politice”.