Armata israeliană explică de ce a atacat clădirea din Fâşia Gaza în care îşi aveau sediul redacţiile Associated Press şi Al Jazeera

Israelul a venit cu explicaţia atacului de la mijlocul lunii mai asupra clădirii-turn în care îşi aveau sediul mai multe redacţii internaţionale.

09 iun. 2021, 09:54
Armata israeliană explică de ce a atacat clădirea din Fâşia Gaza în care îşi aveau sediul redacţiile Associated Press şi Al Jazeera
Sursa FOTO: Al Jazeera

Armata israeliană atac asupra Associated Press şi Al Jazeera. Armata israeliană spune că a atacat clădirea în care se aflau redacţiile Associated Press şi Al Jazeera pentru că mişcarea islamistă Hamas ar fi depozitat acolo tehnologie pentru a perturba desfăşurarea sistemului de apărare antirachetă „Iron Dome” din Israel, se arată într-un comunicat al armatei, potrivit Mediafax. Turnul Al-Shorouk este a doua cea mai mare clădire din orașul Gaza. Aceasta avea 17 etaje și găzduia numeroase instituții media, magazine și apartamente.

Această unitate dezvolta un sistem de bruiaj electronic care ar fi urmat să fie utilizat împotriva sistemului de apărare aeriană Iron Dome” se arată în comunicat.

Citeste si Soţia celebrului traficant „El Chapo” îşi va recunoaşte vinovăţia în faţa magistraţilor Tribunalului Federal din Washington

Armata israeliană atac asupra Associated Press şi Al Jazeera

Reamintim că, pe 15 mai, la orele amiezii, un bloc turn în Fâşia Gaza care adăpostea birourile agenţiei de presă americane Associated Press şi canalului de informaţii Al Jazeera (din Qatar) s-a prăbuşit după ce a fost lovit de o rachetă israeliană. Un jurnalist AP a declarat că imobilul a fost distrus, dar angajaţii sunt în siguranţă, deşi şocaţi.

Armata israeliană atac asupra Associated Press şi Al Jazeera

O lovitură israeliană a distrus turnul care adăpostea birourile AP din oraşul Gaza”, a scris pe Twitter şi Jon Gambrell, jurnalist al agenţiei americane de presă.

Armata israeliană îi avertizase pe ocupanţii imobilului şi le lăsase suficient de mult timp pentru a-l evacua.

Citeste si Marea Britanie stă pe un butoi de pulbere. Irlanda de Nord a ales premier un politician care militează activ pentru desprinderea de Regat şi unirea cu Irlanda

Armata l-a avertizat pe proprietarul turnului în care AP îşi are sediul că va fi ţinta unui atac”, scrisese Gambrell cu puţin timp înainte.

AP a reacţionat dur, iar asociaţiile de jurnalişti şi-au exprimat îngrijorarea după acest atac.

Vezi aici momentul atacului:


loading...
Partenerii noștri