Armata Japoniei, pregătită de RĂZBOI. Decizia a fost luată pe fondul agresivității Chinei!

Oficialii din Japonia au venit cu un anunț surprinzător. Forţele terestre vor desfăşura exerciţii la nivel naţional, în care sunt implicate toate unităţile armatei, eveniment unic în ultimele trei decenii, în încercarea de a spori descurajarea şi de a-şi consolida capacităţile.

18 apr. 2021, 12:27
Armata Japoniei, pregătită de RĂZBOI. Decizia a fost luată pe fondul agresivității Chinei!

Armata Japoniei, pregătită de RĂZBOI. Manifestările care sunt planificate să aibă loc între lunile septembrie şi noiembrie în toată ţara, sunt motivate de agresivitatea maritimă a Chinei, care a devenit o preocupare majoră de securitate regională

Armata Japoniei, pregătită de RĂZBOI. Decizia a fost luată pe fondul agresivității Chinei!

Soldații Japoniei, care sunt în jur de 140 000, au mai efectuat astfel de exerciţii în anul 1993, după încheierea Războiului Rece.

În februarie, China, care revendică insulele nelocuite, aflate sub control japonez, a adoptat o lege care permite pazei sale de coastă să folosească arme împotriva navelor străine despre care crede că intră ilegal în apele sale.   De atunci, Japonia s-a consultat cu Statele Unite şi cu alte ţări cu privire la eventualitatea ca China să devină mai agresivă în mările Chinei de Sud şi de Est.   Joi, reprezentanţii armatei terestre a Japoniei au spus că din luna mai vor organiza un exerciţiu comun cu Corpul de Marină al SUA şi armata franceză, pe teritoriul Japoniei.

Va fi prima dată când forţele terestre japoneze vor desfăşura exerciţii în Japonia, la care participă armata franceză.   În ultima perioadă Japonia îşi intensifică eforturile de a-şi consolida cooperarea în domeniul apărării nu numai cu aliatul său, SUA, ci şi cu alte ţări.   În comunicat se precizează că forţele celor trei ţări se vor angaja în exerciţii de război urban.

Politicienii au confirmat că al cincilea articol din Tratatul privind cooperarea reciprocă şi asigurările de securitate se aplică şi în cazul insulelor Senkaku, pe care le revendică China.

Biden şi Suga, printre altele, s-au opus „oricărei acţiuni unilaterale care vizează schimbarea statu-quo-ului în Marea Chinei de Est”. Ei s-au opus din nou pretenţiilor şi acţiunilor ilegale ale Chinei în Marea Chinei de Sud. Potrivit liderilor celor două state, situaţia din Marea Chinei de Sud ar trebui reglementată în conformitate cu dreptul internaţional, iar libertatea de navigaţie ar trebui garantată în cadrul convenţiei ONU existente, spune The Japan Times.

În declaraţie, Biden şi Suga şi-au reafirmat angajamentul faţă de denuclearizarea completă a RPDC. Aceştia au solicitat Coreei de Nord să îşi îndeplinească obligaţiile care decurg din rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU. Politicienii au atins şi subiectul Myanmar. Biden şi Suga au condamnat cu tărie violenţa comisă de militari şi poliţie în Myanmar împotriva civililor.

Citește și: Documentul care poate provoca un adevărat RĂZBOI extins în Balcani. Ce soluţii există!
 

 


loading...