Armata lui Zelenski, contraofensivă puternică la Herson. Un comando ucrainean a făcut prăpăd peste graniţă, în Rusia

Potrivit ministerului, "cei doi terorişti au fost împuşcaţi după atacul armat". La 21 septembrie, preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat o mobilizare militară "parţială" în Rusia.

16 oct. 2022, 11:26
Armata lui Zelenski, contraofensivă puternică la Herson. Un comando ucrainean a făcut prăpăd peste graniţă, în Rusia

Rusia este atacată în teritoriile anexate. Comandamentul Operaţional „Sud” din Ucraina raportează că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie, forțele armate ucrainene au lovit apărarea antiaeriană desfăşurată de ruşi în regiunea sudică Herson.

„Pierderi confirmate în rândul ruşilor: 14 soldați, trei tunuri autopropulsate, un obuzier Msta-B, o stație de război electronic. De asemenea, au fost avariate opt echipamente, inclusiv două tunuri autopropulsate și un obuzier de calibru 122, un tanc și vehicule blindate” – se arată în raportul armatei ucrainene, informează Rador.

 

În cursul nopţii, unitățile de rachete și artilerie ale Ucrainei au lansat 426 de atacuri asupra ruşilor. Forţele aeriene ucrainene au lovit de 13 ori poziţiile armatei ruse, în special la Berislav și Kahovka, precum şi în raioanele Mikolaiv și Baștanka.

Rusia pierde soldaţi şi pe propriul teritoriu. Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă şi alte 15 au fost rănite într-un schimb de focuri pe teren militar rusesc din regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, a anunţat Ministerul rus al Apărării, care a numit incidentul „atentat”, scrie AFP.

„La 15 octombrie, pe un teren de antrenament din districtul militar Vest, în regiunea Belgorod, doi cetăţeni originari dintr-o ţară a CSI au comis un atentat”, a indicat ministerul, referindu-se la Comunitatea Statelor Independente, o alianţă a mai multor fostei republici sovietice.

„În cursul desfăşurării unui antrenament de tir cu persoane care s-au oferit voluntari pentru a participa la operaţiunea militară specială (în Ucraina), teroriştii au deschis focul cu arme automate asupra membrilor unităţii”, a continuat ministerul.

Beznă în Kiev. Ucrainenii sunt îndemnaţi să economisească energie electrică după ce rușii au bombardat infrastructura energetică

„În schimbul de focuri, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 au suferit răni de diferite grade de severitate şi au fost transportate în unităţi medicale unde primesc îngrijirile necesare”, a adăugat sursa.

Potrivit ministerului, „cei doi terorişti au fost împuşcaţi după atacul armat”. La 21 septembrie, preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat o mobilizare militară „parţială” în Rusia pentru a trimite trupe să lupte în Ucraina, după eşecurile armatei ruse pe front.

La începutul lui octombrie, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigou, a afirmat că peste 200.000 de persoane au fost mobilizate în Rusia după acest anunţ.

Război în Ucraina. Se dau lupte grele în regiunile anexate. Zelenski: „Din păcate, există distrugeri şi victime”