Beznă în Kiev. Ucrainenii sunt îndemnaţi să economisească energie electrică după ce rușii au bombardat infrastructura energetică

Autorităţile ucrainene le-au cerut sâmbătă cetăţenilor să economisească electricitate după ce o rachetă a lovit o centrală de alimentare de la periferia Kievului.

15 oct. 2022, 23:40
Beznă în Kiev. Ucrainenii sunt îndemnaţi să economisească energie electrică după ce rușii au bombardat infrastructura energetică

Ucraina are mari probleme cu alimentarea cu energie electrică după ce rușii au bombardat infrastructura energetică. O rachetă a lovit o centrală de alimentare de la periferia Kievului.

Șeful Administrației Militare Regionale Kiev, Oleksiy Kuleba, a declarat că atacul ruşilor din dimineaţa de sâmbătăa avut consecințe grave asupra infrastructurii energetice. Kuleba a cerut locuitorilor din Kiev să economisească energie.

„Astăzi, între orele 17.00-23.00, fac apel la toți locuitorii să-și limiteze consumul de energie electrică. Acest lucru ne va permite tuturor să trecem peste aceste provocări într-un mod mai puțin vizibil. Dar dacă nu respectăm acest sfat, ne vom confrunta cu complicații, va trebui să scoatem din nou lumânările și va trebui să suferim toate consecințele asociate cu lipsa curentului electric.”, a transmis Kuleba.

Citeşte şi: Atac cu drone kamikaze. Alertă aeriană în toată Ucraina sâmbătă dimineaţă

„Vă rog să vă încărcaţi telefoanele mobile şi acumulatorii acum, înainte de venirea serii”, le-a transmis clienţilor său furnizorul de energie Ukrenerho, care le-a mai cerut oamenilor să îşi pregătească cina mai repede decât de obicei, pentru a reduce până la ora 23.00 volumul de electricitate consumat.

Compania a precizat că a făcut acest apel deoarece electricitatea va trebui deviată de pe liniile de înaltă tensiune pe linii mai puţin puternice şi că ar putea fi nevoie de opriri de urgenţă ale alimentării cu energie în cazul în care consumul ar creştere puternic.

„Teroriştii încearcă să ne distrugă staţiile electrice deoarece vor să lase fără electricitate cât mai mulţi oameni în acelaşi timp”, a transmis compania pe Facebook.

Citeşte şi: RĂZBOI în Ucraina. Bombardiere nucleare ruseşti, în apropiere de graniţa NATO. O rachetă a lovit Kievul

Spre seară, pe măsură ce s-a întunecat, unele străzi din Kiev au devenit semi întunecate. Unele lămpi stradale nu au fost funcţionale, iar majoritatea lămpilor utilizate au fost alimentate cu energie electrică de joasă tensiune.

În contextul în care Rusia continuă bombardamentele, ţintind în special infrastructura de furnizare a energiei şi a apei, compania a raportat un nou atac sâmbătă, fără a preciza unde a avut loc acesta exact.

Sâmbătă seară, Statul Major al Ucrainei a anunţat că a înregistrat patru atacuri aeriene şi cu rachetă ale Rusiei în cursul zilei.