Armata lui Zelenski rezistă eroic și dă o lovitură fatală! A distrus un tanc rusesc dintr-o singură lovitură VIDEO

Armata lui Zelenski nu renunță să lupte pe frontul ucrainean, acolo unde se dau lupte grele. După aproape 300 de zile de război, Ucraina își apără țara cu orice preț, în ciuda bombardamentelor violente lansate de ruși. Imaginile cu un tanc ucrainean care distruge un tanc rusesc au devenit virale pe rețelele de socializare.

14 dec. 2022, 10:36
Armata lui Zelenski rezistă eroic și dă o lovitură fatală! A distrus un tanc rusesc dintr-o singură lovitură  VIDEO

Armata lui Zelenski rezistă eroic în timp ce rușii le atacă neîncetat țara, pe care o bombardează din toate părțile, vizând în primul rând, infrastructura energetică.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut luni ţărilor G7 să furnizeze Ucrainei mai multe arme şi echipamente militare, după aproape nouă luni de la invazia rusă a ţării sale, relatează AFP, citat de Agerpres.

Imagini cu un tanc de luptă ucrainean care distruge un alt tanc rusesc au fost distribuite rețelele de socializare și arată cum este distrus dintr-o singură lovitură.

Înregistrarea a fost filmată dintr-o dronă, iar imaginile au fost postate pe Twitter de Ukraine Weapons Tracker, unul dintre conturile care prezintă situația de pe frontul din Ucraina.

Citiți și: Putin se dezlănțuie și bombardează mișelește Ucraina! Rușii atacă Kievul cu drone iraniene „kamikaze”

Imaginile spectaculoase cu tancul rusesc distrus dintr-o singură lovitură

Imaginile sunt spectaculoase și arată un T-64BV ucrainean al Brigăzii 92 Mecanizate care distruge un tanc rusesc din seria T-72B în Novoselivske, în regiunea Lugansk.

În clip, tancurile se confruntă de la distanțe lungi pe o linie dreaptă. T-64BV ucrainean aruncă în aer tancul opoziției dintr-o singură lovitură, provocând o erupție de flăcări și face o altă lovitură aproape 20 de secunde mai târziu.

Lupta se dă în Novoselivske, regiunea Lugansk, scrie Newsweek.  Lugansk și Donețk sunt două dintre cele patru teritorii anexate de Rusia în septembrie.

Ministerul Apărării din Ucraina a confirmat înregistrarea și a postat pe Twitter același videoclip, creditând Brigada 92 Mecanizată.

Tancul T-64BV este o versiune modernizată a tancului de luptă original T-64B, dar cu un blindaj îmbunătățit, conform Army Recognition. Producția inițială a tancului a început în 1985 și de atunci au fost utilizate în Rusia, Uzbekistan, Republica Democrată Congo și Ucraina.

T-72B MBT este, de asemenea, o versiune modificată a unui tanc care a intrat inițial în serviciul armatei ruse în 1984. Turela tancului are un blindaj suplimentar care se pare că oferă un grad de protecție mult mai mare decât orice model anterior, mai spune Army Recognition, citată de Newsweek.

Citiți și: Rusia a terminat stocurile de muniţie. Armata lui Vladimir Putin, nevoită să folosească bombe expirate