Armata nu-i lasă pe suporterii Stelei în Ghencea. Anunţul făcut de CSA Steaua

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a dat joi un comunicat în legătură cu anunţatul miting al suporterilor stelişti, care intenţionează să se adune în Ghencea sâmbătă, 24 octombrie.

22 oct. 2015, 12:40
Armata nu-i lasă pe suporterii Stelei în Ghencea. Anunţul făcut de CSA Steaua

„În legătură cu evenimentele legate de manifestația suporterilor steliști din 24 octombrie 2015 și declarațiile făcute de unii din reprezentanții acestora, în scopul corectei informări a opiniei publice, conducerea Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua București” face următoarele precizări:

1. CSA Steaua București nu poate permite accesul suporterilor steliști în complexul Ghencea pentru desfășurarea unui miting din motive temeinice. În conformitate cu prevederile regulamentelor militare în vigoare, în incinta unităților militare/cazărmilor nu pot fi permise greve, manifestații, proteste sau orice întruniri de acest gen. Complexul Steaua – Ghencea se află sub incidența unei astfel de prevederi, fiind nu doar un complex sportiv, ci și o cazarmă militară cu indicativ specific.

2. Mai mult, instituția noastră nu poate derula nici o formă de protocol, parteneriat sau înțelegere scrisă cu persoane nejuridice, indiferent de forma în care acestea se recomandă (de exemplu, ”reprezentant al adevăraților suporteri steliști”).

3. Pentru manifestații desfășurate în exteriorul perimetrului complexului Ghencea sau în împrejurimi, aprobarea desfășurării acestora o dau organele abilitate, conform prevederilor legale.

4. Conducerea Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua București” înțelege pe deplin dorința suporterilor steliști de a-și exprima pașnic opiniile legate de situația brandului Steaua București și a echipei de fotbal, dar nu poate veni în întâmpinarea acestora decât în condiții de deplină legalitate.

Citeşte şi Mare miting anti-FCSB, sâmbătă, în Ghencea. Participă şi fanii Stelei de la Peluza SUD

De asemenea, în legătură cu informațiile apărute în presă în legătură cu desfășurarea licitației pentru evaluarea mărcii, CSA Steaua București face următoarele precizări:

1. Acordul cadru cu societatea comercială câștigătoare a licitației a fost semnat încă din luna iulie, 2015;

2. În urma contestației formulate de unul din participanți, procedura de atribuire a fost suspendată în desfășurarea ei pană la finalizarea demersurilor legale corespunzătoare unei asemenea situații – respectiv până la primirea unei Hotărâri definitive a Curții de Apel București;

3. Această Hotărâre a fost adoptată în data de 5 octombrie 2015 cu numărul 4526, și primită de CSA Steaua București în data de 21 octombrie 2015;

4. Documentul prezentat în Gazeta Sporturilor nu a anulat, împiedicat sau amânat în nici un fel procesul normal de atribuire a contractului de evaluare a mărcii – prin decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor adoptată referitor la documentul în cauză;

Citeşte şi Steaua lui Gigi Becali şi MApN au ajuns la un acord. Care sunt termenii înţelegerii

5. In urma Hotărârii Curții de Apel București primite de CSA Steaua ieri, 21 octombrie 2015, procedura va fi continuată în zilele următoare în baza acordului cadru semnat – după cum am mai precizat – încă din luna iulie 2015.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București este dedicat rezolvării pe cale legală a tuturor problemelor legate de marca Steaua București sau de închirierea stadionului din complexul Ghencea și asigurării unei depline transparențe asupra întregului proces.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București este o instituție de interes public guvernată de norme și regulamente precise, iar garanția solidității și seriozității clubului este dată de respectarea întocmai a legilor în vigoare, condiție aplicată atât în activitatea sportivă de performanță, cât și în cea administrativă”, se arată în comunicatul CSA Steaua.