Armata Română trimite medicii militari să lupte împotriva coronavirusului. Anunţul făcut de ministrul Nicolae Ciucă

Armata trimite personal militar medical pentru a sprijini procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la granița de sud, vest și nord-vest a României, anunță Ministerul Apărării. Măsura vine în urma unei solicitări transmise de Departamentul pentru Situații de Urgență.

11 mart. 2020, 09:41
Armata Română trimite medicii militari să lupte împotriva coronavirusului. Anunţul făcut de ministrul Nicolae Ciucă

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat, marți, 10 martie, solicitarea venită din partea Departamentului pentru Situații de Urgență de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la granița de sud, vest și nord-vest a României„, transmite MApN într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Trei medici şi opt asistente de la Matei Balş au demisionat în plină de epidemie de coronavirus

Echipe formate din medici militari și personal sanitar au efectuat, începând cu această noapte, triajul epidemilogic împreună cu echipele de specialiști de la Direcțiile de Sănătate Publică locale la punctele de trecere a frontierei (rutiere) de la Borș, Calafat, Moravița, Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2„, anunță MApN.

Raed Arafat, despre implicarea Armatei

Despre implicarea Armatei în lupta contra epidemiei de coronavirus a vorbit şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, care a declarat într-o conferinţă de presă susţinută miercuri: „HG 557, despre managementul riscurilor are în ea pentru riscul epidemic forţe armate ca forţe de sprijin. La momentul în care avem nevoie de ei şi pot fi forţe aeriene, când am adus persoane evacuate din Wuhan şi Japonia, sau forţele Direcţiei Medicale. Colegii de la Ministerul Apărării au dat un număr de medici la punctele de frontieră. S-au folosit puncte mobile de triaj la intrare în ţară unde s-a făcut triajul medical. Colaborarea cu Armata va continua şi pentru orice măsură în care avem nevoie de sprijinul Ministerului Apărării, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă poate solicita acest lucru„.

Numărul cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 31, ultimele două îmbolnăviri fiind confirmate miercuri dimineață. Numărul persoanelor aflate în carantină este de aproape 500., în timp ce mai bine de 11.000 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.