Trei medici şi opt asistente de la Matei Balş au demisionat în plină de epidemie de coronavirus

Trei medici şli opt asistente şi-au dat demisia, miercuri, de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", au precizat surse pentru România TV. Demisia vine în contextul în care numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus a crescut. Potrivit celui mai recent bilanţ, 31 de români s-au îmbolnăvit din cauza virusului COVID-19.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 08:18
Trei medici şi opt asistente de la Matei Balş au demisionat în plină de epidemie de coronavirus

Autorităţile române au anunţat un nou caz de îmbolnăvire cu coronavirus în Bucureşti. Este vorba despre o femeie de 43 ani care a intrat în contact cu barbatul infectat, internat la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”. Potrivit unor surse România TV, femeia confirmată pozitiv cu coronavirus miercuri este medic la Spitalul Gerota, acolo unde a fost internat ofiţerul în rezervă al MAI. 

Citeşte şi: Un nou caz de coronavirus în Bucureşti: un medic de la Spitalul Gerota, contact al ofiţerului MAI. Este bolnavul cu numărul 30

Fostul ofiţer MAI a minţit că nu a călătorit în străinătate

Bărbatul infectat cu coronavirus de la Spitalul Dimitrie Gerota din Bucureşti are 60 de ani, este pensionar al MAI din 2015 și lucrează la ADP sector 4. În 5 martie, el a fost internat în spital, cu simptome diferite de cele uzuale la infectarea cu coronavirus, însă le-a dezvoltat la trei zile de la internare. 

În urma anchetei epidemiologice, s-a aflat că acesta a împărțit mărțișoare în data de 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4, intrând în contact cu peste 120 de persoane.

Spitalul Gerota a fost închis, iar toate persoanele din instituție sunt testate.

Citeşte şi: Universitatea din București își suspendă cursurile

În schimb, numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a depăşit 1.000 în Statele Unite, unde Massachusetts şi Michigan au declarat stare de urgenţă. În ultimele ore, Panama a semnalat primul deces, Turcia și Jamaica au confirmat primele cazuri de îmbolnăvire, iar în Marea Britanie ministrul Sănătăţii a fost testat pozitiv cu coronavirus. La nivel global, sunt 4.293 de decese și aproape 120.000 de persoane infectate.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus. Numărul morţilor este de aproape de 4.300, în două state din SUA s-a declarat starea de urgenţă