Armata rusă a atacat peste 22.000 de obiective civile din Ucraina de la începutul războiului

Trupele ruse au lansat peste 20.000 de atacuri asupra unor obiective civile şi aproximativ 300 de atacuri asupra unor obiective militare în Ucraina, anunţă ministrul adjunct de Interne ucrainean Evgheni Ienin, potrivitt Ukrinform.

15 aug. 2022, 09:06
Armata rusă a atacat peste 22.000 de obiective civile din Ucraina de la începutul războiului

“Vedem situaţia: peste 22.000 de obiective civile atacate şi doar aproximativ 300 de obiective militare lovite. Vedem rachete de croazieră trecând peste facilităţi nucleare, vedem rachete alae inamicilor lovind elemente critice de infrastructură, facilităţi de producţie din industria chimică”, a afirmat Ienin.

Printre obiectivele civile atacate de ruşi în Ucraina se numără biserici, centre comerciale şi şcoli.

O școală din nord-estul Ucrainei a fost distrusă pe 4 iulie în urma unui atac cu rachete al armatei din Rusia, anunță un oficial ucrainean. O școală secundară din regiunea nord-estică Harkov a fost lovită de o rachetă, a anunțat la vremea respectivă guvernatorul regiunii, Oleh Synyehubov.

Guvernatorul a mai spus că rușii „au atacat orașele și satele din Harkov, Izyum și Bogodukhiv” și că mai multe clădiri rezidențiale, clădiri agricole, garaje și alte structuri din regiune au fost distruse în urma bombardamentelor.

Citeşte şi: Peste 40 de ţări, printre care şi România, cer imperativ Rusiei să îşi retragă trupele de lângă centrala nucleară din Zaporojie

Volodimir Zelenski a declarat pe 1 august, după o nouă rundă de bombardamente ruseşti, că ”niciun atac rusesc nu va rămâne fără răspuns din partea armatei noastre”.

„Zeci de proiectile şi rachete. Ocupanţii au lovit clădiri rezidenţiale, şcoli, alte infrastructuri sociale şi facilităţi industriale. Atacul ruşilor a luat vieţile lui Oleksii Vaadaturski şi soţiei sale Raisa, fondatorul uneia dintre cele mai mari companii agricole ucrainene, Nibulon, Eroul Ucrainei. Condoleanţe sincere rudelor şi prietenilor cuplului Vadaturski.

Exact astfel de oameni, astfel de companii, sudul Ucrainei noastre au garantat siguranţa alimentară a lumii. Aşa a fost şi va fi mereu. Teroriştii ruşi nici măcar nu ar trebui să spere că vor putea distruge potenţialul social şi industrial al Ucrainei şi vor păşi printre ruine.”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Henry Kissinger recunoaşte vina SUA în războiul din Ucraina: „Ne aflăm în pragul războiului cu Rusia şi China din cauza unor chestiuni pe care le-am creat parţial”