Armata rusă a bombardat regiunea Palmira din Siria

Armata rusă a transmis luni că a bombardat pentru prima dată regiunea orașului Palmira din Siria, fief al jihadiștilor organizației Statul Islamic (SI), anunț făcut în cadrul bilanțului său privind loviturile aeriene din ultimele două zile.

RomaniaTV.net
02 nov. 2015, 21:01
Armata rusă a bombardat regiunea Palmira din Siria

Avioanele rusești au distrus ”o poziție defensivă” și ”baterii antiaeriene” ale Statului Islamic în regiunea ‘Tadmor’, denumire arabă folosită de către armata rusă pentru Palmira, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării, care a anunțat bombardarea a 237 de ținte ”teroriste” în Siria în ultimele două zile.

Televiziunea siriană anunțase la începutul lunii octombrie că aviația rusă a întreprins lovituri aeriene împotriva Statului Islamic (SI) în interiorul și în jurul Palmirei, știre dezmințită însă oficial de către Ministerul rus al Apărării.

Profitând de războiul civil pentru a pătrunde în Siria, Statul Islamic a cucerit pe 21 mai Palmira, situat la 205 km est de Damasc, după ce a alungat forțele guvernamentale. Jihadiștii au efectuat execuții sumare în Palmira și au provocat importante distrugeri unor bijuterii arheologice incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Avioanele rusești au efectuat printre altele 131 de zboruri în două zile și au lovit ținte în provinciile Hama (centru), Homs (centru), Lattakia (vest), Alep (nord-vest), Raqa (est) și în regiunea capitalei Damasc, potrivit ministerului.