Armata rusă a devenit subiect de batjocură în Ucraina. Presa din Kiev se amuză pe seama tancurilor Kremlinului capturate de armata ucraineană FOTO

După mai bine de trei luni de la invazia rusă pe teritoriul Ucrainei, presa de la Kiev se amuză pe seama tancurilor ruseşti cu care Putin spera să ocupe Kievul, câteva dintre ele fiind prezentate în capitală de armata ucraineană.

26 mai 2022, 08:39

Armata Ucrainei a făcut o demonstraţie de forţă, aducând în Kiev mai multe tancuri ruseşti capturate sau distruse în luptă, spre amuzamentul locuitorilor, dar şi al presei ucrainene.

”Tancurile rusești au ajuns în Kiev conform planului inițial. Ca să fim preciși, rămășițele tancurilor. Acum, oamenii din Kiev pot veni în Piața Mykhaylivska, în centru orașului, pentru a vedea tancurile arse și restul echipamentelor găsite în regiunea Kiev după ce invadatorii au părăsit-o”, au scris cei de la ukraine.ua.

Rusia a trimis mii de militari în Ucraina în 24 februarie pentru ceea ce ea numeşte o „operaţie specială” de demilitarizare a vecinului său şi a dezrădăcinării naţionaliştilor periculoşi – afirmaţii respinse de Kiev şi de ţările occidentale ca pretexte false pentru acapararea de pământ.

Jurnaliștii de la Forbes estimează că trupele lui Vladimir Putin au suferit, în Ucraina, pierderi de echipament militar în valoare de 13 miliarde de dolari, scrie As.ro.

Citeşte şi: Ucraina lansează un nou atac la adresa Germaniei. „Nemţii sunt de vină pentru succesul ruşilor în Lugansk!”, spune şeful biroului lui Zelenski

Vitali Klitschko a avut un mesaj special pentru locuitorii din Kiev, la fix trei luni de la începutul războiului. Vladimir Putin a fost și el vizat de vorbele primarului.

„Prieteni! Acum trei luni ne-am trezit cu toții la o nouă realitate. Teribil, dureros și dificil. Au încercat să asalteze și să cucerească capitala (n.r. militarii ruși). Împreună, fiecare făcându-și treaba lui, am rupt planurile barbarilor ruși!

Datorită forțelor noastre armate, voluntarilor, apărării teritoriale, Kievul a supraviețuit. Inamicul a fost alungat din capitală. Dar lupta eroică a poporului ucrainean împotriva invadatorilor ruși, care au venit pe pământul nostru, continuă.

Astăzi nu este momentul să te relaxezi. Înțelegem că ne așteaptă vremuri grele. Și multe alte încercări vor trebui să treacă, multe provocări vor trebui depășite. Dar, împreună, vom rezista și vom câștiga! Glorie Ucrainei! Slavă eroilor ei!”, a fost mesajul postat de Vitali Klitschko pe rețelele sociale.

Citeşte şi: Ucraina avertizează că Lukaşenko pregăteşte mobilizarea în Belarus la finalul lunii mai