Ucraina lansează un nou atac la adresa Germaniei. „Nemţii sunt de vină pentru succesul ruşilor în Lugansk!”, spune şeful biroului lui Zelenski

Germania este de vină pentru faptul că trupele Federației Ruse au acum succes tactic în regiunea Lugansk, spune şeful biroului preşedintelui Ucrainei, Alexei Arestovici.

25 mai 2022, 23:00
Ucraina lansează un nou atac la adresa Germaniei. „Nemţii sunt de vină pentru succesul ruşilor în Lugansk!”, spune şeful biroului lui Zelenski

„Bundestagul nu a oferit Ucrainei la timp asistența militară promisă”, îşi justifică Arestovici acuzaţiile. Şeful de cabinet al lui Zelenski a făcut aceste afirmaţii în timpul unei întrevederi cu cu activistul rus pentru drepturile omului, Mark Feigin. „Să fim sinceri: Rusia are acum un succes tactic în Ucraina, care amenință să devină unul operațional în zona Lysychansk-Severodoneţk, în Lugansk. Cum se explică asta?„, a spus Arestovici.

El a reamintit că armele votate de Bundestag nu au ajuns în Ucraina. „De fapt, partea germană, care amână transferul de echipamente militare, este indirect de vină„, este de părere oficialul ucrainean.

Citeşte şi Consilierul lui Zelenski acuză că UE i-a propus Ucrainei să cedeze Rusiei o parte din teritoriul său. „Nu poate exista o lovitură mişelească mai mare ca asta!”

După cum a transmite agenţia ucraineană Unian, procesul de transfer în Ucraina a armelor promise de Germania este amânat din cauza neînțelegerilor dintre guverne. Este vorba, între altele, despre unitățile autopropulsate antiaeriene Gepard.

Între timp, miercuri, pe lângă Lugansk, rușii au ucis patru civili în regiunea Donețk, iar alte 12 persoane au fost rănite, după cum a fost anunțat de șeful administrației militare Donețk, Pavlo Kirilenko. Potrivit acestuia, locuitori din Sidorov și Berestov, precum și doi cetăţeni din Liman, au murit din cauza rănilor suferite în urma bombardamentelor. Răniții au fost înregistrați în Liman, Sidorovo, Berestovo, Raigorodok, Marinka și Avdiivka.

Citeşte şi Rusia a început anexarea Mariupolului, pe modelul Crimeeii. Eliberează locuitorilor paşapoarte ruseşti şi redeschide portul, în folosul Moscovei