Armata rusă anunţă că a bombardat 94 de ţinte din Siria, în 24 de ore

Avioanele ruse au efectuat 59 de operațiuni și au lovit 94 de ținte în 24 de ore, în provincia Hama (centru), Idleb (nord-vest), Latakia (vest), Alep (nord-vest) și în regiunea capitalei, Damasc, potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, citat de agențiile de presă rusești.

26 oct. 2015, 16:11
Armata rusă anunţă că a bombardat 94 de ţinte din Siria, în 24 de ore

Armata rusă a anunțat luni că a lovit, în Siria, 94 de ținte teroriste în 24 de ore, un număr record de la începutul intervenției ruse în această țară, la 30 septembrie, informează agenția de presă AFP. În total, armata rusă afirmă că a bombardat 285 de ținte în timpul ultimelor trei zile.

Potrivit ministerului rus, un depozit de muniții al Frontului al-Nusra, ramura siriană a Al-Qaida, a fost distrus în provincia Damasc.

De asemenea, trei poziții fortificate ale grupării Statul Islamic (SI) au fost lovite de un Su-25 la Salma, în provincia Latakia, în timp ce un atelier pentru asamblarea de vehicule militare a fost distrus în provincia Hama, potrivit aceleiași surse.

Citeşte şi Ashton Carter: Abordarea rusă în Siria este sortită eşecului şi va sfârşi prost

Aviația rusă a mai distrus o bază aviatică a SI și un post de comandă în provincia Alep, precum și mai multe convoaie care transportau carburant și muniții.

Totodată, Ministerul Apărării al Federației Ruse a dezmințit că a lovit, în bombardamentele sale, un spital de companie la Sarmin, în provincia Idleb, după cum a acuzat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

De la începutul intervenției sale în Siria, Rusia afirmă că a vizat exclusiv gruparea jihadistă SI și alte grupări teroriste, la cererea regimului de la Damasc. În același timp, Washingtonul și aliații săi afirmă că raidurile ruse sunt destinate mai degrabă salvării regimului Assad și vizează în special grupurile opoziției moderate decât pe jihadiștii din SI.