ARMATA RUSĂ e pregătită să INTERVINĂ în Ucraina. NATO trebuie să trimită TRUPE în Europa de Est

Intervenţia militară a Rusiei în Crimeea face vitale staţionarea unui număr semnificativ de militari NATO în Europa de Est şi ignorarea oricăror obiecţii ale Moscovei în această privinţă, a declarat marţi ministrul polonez al apărării, Tomasz Siemoniak, care a avertizat că Rusia este pregătită să invadeze Ucraina.

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 14:25
ARMATA RUSĂ e pregătită să INTERVINĂ în Ucraina. NATO trebuie să trimită TRUPE în Europa de Est

Ministrul polonez al Apărării, Tomasz Siemoniak, a declarat într-un interviu pentru Reuters că Vestul Europei a fost apărat mulţumită prezenţei militare americane, adăugând că armata rusă era pregătită să intervină în Ucraina, stat vecin Poloniei.

„Ameninţările sunt încă prezente în Europa. Credem că NATO nu ar trebui să acţioneze limitat în nicio împrejurare care priveşte securitatea membrilor săi„, a adăugat ministrul polonez, scrie Agerpres.

NATO a prezentat săptămâna trecută fotografii din satelit care indicau prezenţa a 40.000 de militari ruşi şi vehicule blindate mecanizate la graniţa cu Ucraina pregătite să intervină. „Dacă trupele se află la graniţă şi legislaţia Rusiei permite, contrar dreptului internaţional, o posibilă intervenţie, atunci oricine se poate teme ca o asemenea intervenţie să aibă loc„, a mai spus ministrul polonez al apărării.

În contextul crizei din Crimeea şi al comasării trupelor ruse la graniţa cu Ucraina, ministrul polonez al apărării a reiterat faptul că „ceea ce este cu adevărat important este consolidarea flancului estic al NATO„.

Polonia, cea mai mare economie din Europa Centrală şi de Est, a aderat la NATO în urmă cu 15 ani şi la UE în urmă cu zece ani, fiind totodată unul dintre cele mai importante state contributoare la campaniile din Irak şi Afganistan.