Armata siriană a lansat mai multe atacuri în provincia Idlib

Avioane de luptă ale armatei siriene au lansat miercuri o serie de atacuri aeriene în provincia Idlib, lovind un spital şi omorând cel puţin cinci oameni, potrivit echipelor de salvare ale Căştilor Albe, informează dpa.

10 iul. 2019, 10:14
Armata siriană a lansat mai multe atacuri în provincia Idlib

Un copil se numără printre cei cinci oameni ucişi. Alte câteva persoane au fost rănite, a declarat un voluntar din cadrul acestui grup de prim ajutor care operează în zonele aflate în mâinile insurgenţilor.

Spitalul şi mai multe ambulanţe au fost puternic avariate.

Organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) cu sediul la Londra a raportat la rândul său lovituri aeriene asupra spitalului din zona Jisr al-Shoughor, potrivit news.ro.

Citeşte şi A fost MĂCEL: 15 morţi în urma unor atacuri aeriene

Săptămâna trecută, atacuri aeriene întreprinse asupra zonelor din Idlib aflate în mâinile insurgenţilor sirieni au lovit cel puţin trei spitale.

Începând de la sfârşitul lui aprilie, forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinut de cele aeriene ruse, au început o campanie masivă împotriva insurgenţilor în provinciile Hama şi Idlib, ultimul mare bastion al opoziţiei în Siria, potrivit news.ro.

Potrivit OSDO, mai mult de 20 de centre de sănătate şi spitale au fost lovite în Idlib începând din aprilie. La rândul său, Societatea Medicală Siriano-Americană (SAMS), care administrează facilităţile medicale din Idlib, susţine că au existat cel puţin 31 de atacuri asupra 27 de facilităţi medicale.