Armata siriană anunţă un acord UNILATERAL de încetare a focului în sudul ţării

Armata siriană a anunțat luni un acord unilateral de încetare a focului care va dura până joi în zonele din sudul Siriei, relatează media de stat siriene.

03 iul. 2017, 17:02
Armata siriană anunţă un acord UNILATERAL de încetare a focului în sudul ţării

Armistițiul, anunțat într-o declarație a armatei, a început duminică după-amiază în zonele sudice Deraa, Queintra și al-Sweida și va rămâne în vigoare până joi noaptea (21.00 GMT, miercuri) ‘pentru a susține procesul de pace și reconcilierea națională’, a precizat agenția de presă oficială SANA.

Armata a adăugat că ‘va răspunde la eventuale încălcări ale armistițiului într-un mod adecvat’, fără a da alte detalii, potrivit Reuters.

Citeşte şi Siria: Coaliţia condusă de Siria a recunoscut că a ucis din greşeală 18 luptători ai Forţelor Democratice Siriene

În zone sudice din Siria s-au înregistrat principalele ciocniri dintre grupările de opoziție și forțele regimului sirian în războiul civil care afectează întreaga țară și care a început cu demonstrații pașnice, în martie 2011, împotriva regimului președintelui Bashar al-Assad.

Situația la granița ce separă Siria și partea din Platoul Golan ocupată de Israel este de asemenea tensionată de la revolta din 2011.