Siria: Coaliţia condusă de Siria a recunoscut că a ucis din greşeală 18 luptători ai Forţelor Democratice Siriene

Coaliţia condusă de SUA în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic în Siria a ucis din greşeală 18 membri ai Forţelor Democratice Siriene, în urma unui atac aerian care a avut loc în data de 11 aprilie, la sud de oraşul Tabqa, a anunţat joi Pentagonul, relatează Reuters.

13 apr. 2017, 15:05
Siria: Coaliţia condusă de Siria a recunoscut că a ucis din greşeală 18 luptători ai Forţelor Democratice Siriene

„Atacul a fost solicitat de către forţele partenere, care au anunţat că au identificat o locaţie-ţintă pentru o poziţie de luptă a ISIS. Locaţia respectivă s-a dovedit a fi de fapt o poziţie de luptă a Forţelor Democratice Siriene”, se arată într-un comunicat al Comandamentului central al Statelor Unite.

Potrivit anunţului făcut de Pentagon, coaliţia îşi exprimă „cele mai profunde condoleanţe” pentru membrii Forţelor Democratice Siriene şi familiile acestora şi subliniază ca va pune în aplicare măsuri de protecţie adecvate pentru a preveni incidente similare în viitor. Tabqah este un oraş din provincia Raqqa, localizat la aproximativ 55 de kilometri de oraşul Raqqa.

Citeşte şi Armata siriană dă vina pe coaliţia internaţională pentru atacul cu gaze toxice care a ucis sute de persoane. SUA neagă acuzaţiile

La începutul lunii aprilie, presa siriană a anunţat că minimum 15 civili, inclusiv trei copii şi o femeie, au fost ucişi într-un sat din apropierea oraşului Raqqa, în urma unui atac aerian care ar fi fost desfăşurat de către coaliţia condusă de SUA.

„Operaţiunea Rezolvarea Problemei Inerente” este o misiune militară a Statelor Unite împotriva grupării teroriste Stat Islamic (IS, fost ISIS/ISIL), care include campanii în Iraq şi Siria. Operaţiunea a fost lansată în vara anului 2014.


loading...