Armata siriană pune mine antipersonal în apropierea frontierei cu Libanul şi Turcia

Siria amplasează mine antipersonal în apropierea frontierei sale cu Libanul şi Turcia, de-a lungul drumurilor folosite de refugiaţi. Dezvăluirea a fost făcută de organizaţia Human Rights Watch, care susţine că minele au provocat deja victime în rândul refugiaţilor.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 12:20
Armata siriană pune mine antipersonal în apropierea frontierei cu Libanul şi Turcia

Human Rights Watch a cerut Siriei să înceteze imediat amplasarea de mine terestre în calea refugiaţilor. Organizaţia pentru drepturile omului citează un fost expert în deminări din cadrul armatei siriene, care a informat că el şi un grup de prieteni au înlăturat aproximativ 300 de astfel de mine, la începutul lui martie.

Misiunea Naţiunilor Unite şi a Ligii Arabe de a deschide negocieri între regimul lui Bashar al-Assad şi contestatarii săi se dovedeşte extrem de grea. Liderul regimului de la Damasc i-a transmis emisarului Kofi Annan că nu va fi niciun dialog cât timp vor exista grupări teroriste în ţară.

La rândul său, Armata Liberă Siriană, formată din trupele guvernamentale siriene care au dezertat, îi cere lui Annan să denunţe violarea drepturilor omului din Siria.

„Potrivit mesajului transmis de Kofi Annan, situaţia din ţară este dificilă. Ştim că Assad va sfârşi ca liderul libian Gaddafi, pentru că Gaddafi şi-a ucis propriul popor, a omorât copii, a violat femei. Noi, ca şi restul lumii, ştim că Bashar al-Assad este la fel”

Kofi Annan s-a întâlnit în Turcia cu membrii Consiliului Naţional Sirian, dar puţini observatori dau şanse misiunii de mediere între opoziţia şi puterea de la Damasc.