Armata ucraineană a ATACAT convoiul cu blindate al Rusiei

Tiruri ale armatei ucrainene au "distrus" în mare parte o coloană de blindate de transport trupe care a pătruns pe teritoriul Ucrainei din Rusia în cursul nopții de joi spre vineri, a anunțat președinția ucraineană, citată de AFP și Reuters.

RomaniaTV.net
15 aug. 2014, 16:43
Armata ucraineană a ATACAT convoiul cu blindate al Rusiei

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a discutat telefonic despre această incursiune cu premierul britanic David Cameron și a declarat că „o mare parte a acestui material a fost distrusă în cursul nopții de artileria ucraineană”, conform unui comunicat citat de AFP.

Separat, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a spus că blindatele ruse au fost urmărite de forțele guvernamentale încă de la pătrunderea pe teritoriul țării.

Rasmussen: Noaptea trecută am văzut o incursiune rusă în Ucraina. Există un flux continuu de arme şi luptători

„S-a trecut la acțiunile corespunzătoare și o parte a acestei coloane nu mai există”, a spus Andrei Lâsenko, precizând că a fost „distrusă”.

Pe de altă parte, MAE rus a acuzat Ucraina că încearcă să împiedice misiunea umanitară a Rusiei în estul Ucrainei și a cerut o încetare a focului în regiune.

„Atragem atenția asupra intensificării acute a acțiunii militare a forțelor ucrainene ce pare a avea scopul de a opri deplasarea, cu care Kievul a fost de acord, a unui convoi umanitar peste granița ruso-ucraineană”, se precizează într-un comunicat al MAE rus.