Armata ucraineană anunţă că a doborât 11 drone ruseşti şi 4 rachete de croazieră

Forţele aeriene ucrainene şi unităţile de apărare aeriană ale Forţelor Terestre ucrainene susţin că au lovit 15 ţinte ale invadatorilor ruşi, pe 17 mai, inclusiv 11 drone şi patru rachete de croazieră.

18 mai 2022, 17:51
Armata ucraineană anunţă că a doborât 11 drone ruseşti şi 4 rachete de croazieră

Potrivit Ukrinform, Comandamentul Forţelor Aeriene ucrainene a raportat acest lucru pe Facebook. Rapoarte anterioare au precizat că, la 17 mai, în zona operaţiunii Forţelor Comune, armata ucraineană a respins 12 atacuri inamice.

„Apărarea aeriană a Forţelor Terestre a lovit zece drone de nivel operaţional şi tactic. O altă dronă şi patru rachete de croazieră au fost distruse de unităţile de rachete antiaeriene ale Forţelor Aeriene ucrainene”, se arată în comunicat.

Trupele ruse şi-au continuat în ultimele ore acţiunile ofensive în zona de operaţiuni din Donbas, în estul Ucrainei, eforturile lor principale concentrându-se pe controlul regiunii Doneţk, deşi au suferit pierderi şi s-au retras de pe unele poziţii, relatează marţi EFE.

Forţele ruse au suferit pierderi şi s-au retras de pe frontul din Severodoneţk, în zona oraşului Sîrotin, regiunea Lugansk, potrivit unui buletin cu situaţia la zi de pe fronturile din Ucraina al Statului Major al armatei ucrainene.

Citeşte şi: A început primul proces al unui soldat rus pentru crime de război în Ucraina: „L-am împuşcat o dată, a căzut şi ne-am continuat drumul” VIDEO

Doneţk şi Lugansk fac parte din Donbas şi ambele s-au autoproclamat ca republici independente, fiind recunoscute de Rusia cu câteva zile înaintea de a-şi declanşa invazia în Ucraina la 24 februarie.

Chiar dacă Moscova şi-a concentrat eforturile pentru a controla această zonă, unde trupele ruse sunt ajutate de miliţiile proruse, armata sa avansează lent şi a trebuit să se retragă de pe anumite fronturi, potrivit Statului Major ucrainean.

„Avioanele inamice au efectuat atacuri împotriva infrastructurii civile şi militare în zona de operaţiuni din estul Ucrainei şi împotriva unor instalaţii industriale de pe întreg teritoriul Ucrainei”, se menţionează în document.

Înaltul comandament ucrainean subliniază că există o ameninţare constantă de atacuri aeriene şi cu rachete împotriva infrastructurii Ucrainei de pe teritoriul belarus.

Citeşte şi: Rusia este din nou acuzată că ar fi folosit bombe cu fosfor alb, armă interzisă: „Ruşii pur şi simplu distrug deliberat infrastructura civilă”