Armata ucraineană anunţă respingerea unui atac al rebelilor proruşi contra aeroportului din Doneţk

Armata ucraineană a anunţat sâmbătă că a respins în seara precedentă un atac al separatiştilor proruşi asupra aeroportului din Doneţk, atac comis în pofida acordului de încetare a focului încheiat săptămâna trecută la Minsk, informează agenţiile internaţionale de presă.

13 sept. 2014, 08:42
Armata ucraineană anunţă respingerea unui atac al rebelilor proruşi contra aeroportului din Doneţk

„Numeroşi rebeli sprijiniţi de şase tancuri au lansat vineri la ora locală 19:30 (16:30 GMT) un asalt contra aeroportului din Doneţk, care a fost respins eroic de către soldaţi”, a indicat biroul de presă al statului-major al operaţiunii armatei ucrainene în estul ţării.

Arseni Iaţeniuk: Obiectivul lui Vladimir Putin este de a ”elimina Ucraina ca stat independent”

Guvernul ucrainean a recunoscut joi, în premieră, că rebelii proruşi şi-au extins controlul la frontiera estică a Ucrainei cu Rusia până la Marea Azov.

„Această parte a frontierei se află în prezent sub controlul mercenarilor proruşi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare, Andrii Lâsenko, în cadrul unei conferinţe de presă.

Un convoi rus de ajutor umanitar a trecut frontiera spre estul Ucrainei

Acest anunţ a survenit în urma ofensivei lansate de rebelii proruşi luna trecută în sud-estul Ucrainei.

Zona controlată de rebeli s-a extins până la coasta Mării Azov, aşa cum se poate observa pe o hartă cu privire la situaţia operativă în zona de conflict în data de 11 septembrie, potrivit Interfax-Ukraina. Astfel, sub controlul insurgenţilor înarmaţi proruşi au ajuns localităţile Komsomolskoe şi Telman, iar Ucraina a pierdut controlul secţiunii de est a frontierei sale cu Rusia.