Armata ucraineană, val de ironii la adresa turiştilor ruşi din Crimeea: „Evitați vacanța de vară neplăcut de caldă”

Turiştii ruşi aflaţi în vacanţă în Crimeea au început să fugă din peninsula ucraineană anexată ilegal de Moscova în 2014, după atacul asupra bazei aeriene Saki. În aceste condiţii, Armata din Ucraina a publicat un videoclip amuzant în care le recomandă ruşilor să evite vacanţa de vară neplăcut de caldă.

11 aug. 2022, 23:13
Armata ucraineană, val de ironii la adresa turiştilor ruşi din Crimeea: „Evitați vacanța de vară neplăcut de caldă”

Armata ucraineană, val de ironii la adresa turiştilor ruşi din Crimeea. Ministerul Apărări din Ucraina a postat pe pagina de twitter un videoclip sarcastic pentru turiştii ruşi care au început să fugă din Crimeea.

Armata ucraineană, ironii la adresa turiştilor ruşi din Crimeea. Videoclipul amuzant a devenit viral

Citeşte şi Ministrul de Interne afirmă că Ucraina trebuie să se pregătească „pentru orice scenariu” în cazul centralei nucleare de la Zaporojie

Centrul de presă al Ministerului Apărării a publicat un videoclip amuzant în îi sfătuieşte pe turiştii ruşi să refuze să viziteze Crimeea pentru a ocoli „vacanța de vară neplăcut de caldă”.

În mesaj, armata ucraineană trolează și trupele de ocupație ruse, sugerând că seria de explozii puternice la baza aeriană Saki a fost rezultatul fumatului în locuri neautorizate.

Atacul asupra bazei aeriene Saki din Crimeea, aflată sub controlul Rusiei, a produs panică printre rezidenții și turiștii ruși, care au început să fugă din peninsula ucraineană anexată ilegal de Moscova în 2014.

Crimeea este una dintre destinațiile turistice preferate ale rușilor, care acum au stat la cozi de zeci de kilometri pentru a se întoarce acasă, relatează „The Moscow Times”.

Pe reţelele de socializare au început să apară videoclipuri cu turiştii ruşi care își strâng lucrurile în grabă și fug de pe plajă după primele explozii.

„Mamă, să mergem, trebuie să plecăm de aici”, se aude o tânără îndemnându-și familia.

„Au fost aproximativ 15 explozii. Au durat în jur de 30-40 de minute. Mulți turiști încercau să se adăpostească – unii oameni se ascundeau în spatele copacilor, copiii plângeau. Oamenii încercau să rămână grupați. Prima explozie a fost foarte puternică. Zidurile și ferestrele s-au zguduit. Sunetul era asurzitor și înfricoșător”, a povestit o rusoaică aflată în vacanţă în Crimeea pentru The Moscow Times, citată de digi24.

Autoritățile locale au declarat stare de urgență în zonă, deoarece au fost afectate și zeci de locuințe civile. 250 de oameni au fost duși în adăposturi de urgență, cel puțin temporar.

Citeşte şi Cel mai cunoscut veteran american care a luptat în Ucraina s-a întors pe câmpul de luptă: „Am auzit că treaba merge strună” VIDEO