Arme letale şi un poligon de trageri au fost descoperite în Constanţa şi Ialomiţa

Mai multe arme, dispozitive de interceptare, maşini de lux, precum şi o clădire folosită pe post de poligon au fost descoperite, vineri, în urma unor percheziţii în Constanţa şi Ialomiţa. 15 persoane au fost cercetate pentru contrabandă cu ţigări şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei.

RomaniaTV.net
04 mai 2012, 17:54
Arme letale şi un poligon de trageri au fost descoperite în Constanţa şi Ialomiţa

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au descins, vineri, la mai multe adrese din judeţele Constanţa şi Ialomiţa, în cadrul unei acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări. Astfel, au fost făcute 18 percheziţii, în urma cărora au fost reţinute în vederea confiscării 292.965 de pachete cu ţigări (5.859.300 ţigarete).

Ţigările de diferite mărci (Kent, Viceroy, Ashima, Capital, President, Winston şi Vigor) au fost descoperite în mai multe depozite clandestine din localităţile Valea Ciorii (judeţul Ialomiţa), municipiul Medgidia şi municipiul Constanţa, provenite din contrabandă şi destinate comiterii infracţiunii de contrabandă.

De asemenea, au mai fost descoperite patru arme de foc cu glonţ, echipate cu dispozitive de ochire şi vedere pe timp de noapte, o armă cu aer comprimat, o arbaletă profesională cu săgeţi, un binoclu militar cu infraroşu, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte tip OVN, dispozitive de bruiaj şi antiinterceptare, un baston telescopic metalic, săbii, cuţite, topoare, macete şi peste 1.200 de cartuşe cu glonţ calibru 5,5 mm, 7,62 mm, 9 mm şi 16 mm.

În locul în care a fost descoperită cea mai mare parte a armelor şi muniţiei a fost identificată o clădire folosită pe post de poligon, în care se păstrau urmele a peste 200 de cartuşe trase, dovadă fiind tuburile găsite pe o rază de 30 de metri.

Poliţiştii de frontieră au mai ridicat în vederea confiscării patru autoturisme din care un autoturism de lux marca Audi Q7, două Skoda Octavia, un Renault Megane, o autoutilitară, 34 de telefoane mobile de ultimă generaţie, precum şi 60.896 lei şi 3.385 euro.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin neplate accizelor, taxelor vamale şi neplata TVA-ului pentru bunurile reţinute în vederea confiscării este de aproximativ 3.060.896 lei şi 101.385 euro.

Bunurile, valorile şi înscrisurile au fost ridicate de poliţiştii de frontieră, transportate la sediul Gărzii de Coastă cu două camioane în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

În acest caz sunt cercetate 15 persoane suspecte de implicare în activităţi de contrabandă cu ţigări, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, opt dintre acestea fiind reţinute şi prezentate Judecătoriei Constanţa cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.