Armele viitorului, într-o demonstraţie reală de luptă. Câinii roboţi au fost testaţi într-un experiment mamut VIDEO

Arată de parcă ar fi venit direct dintr-un episod din Black Mirror și chiar misiunea lor ar putea fi similară în anumite privințe, dar deocamdată câinii robot fac primele exerciții de testare în misiunile lor pentru US Air Force.

09 sept. 2020, 08:28
Armele viitorului, într-o demonstraţie reală de luptă. Câinii roboţi au fost testaţi într-un experiment mamut VIDEO

Săptămâna trecută, US Air Force au făcut a doua demonstrație a noului său sistem avansat de gestionare a luptelor (ABMS), un sistem de luptă digital conceput pentru a colecta, procesa și partaja date între forțele SUA și aliate în timp real. ABMS a fost deja supus mai multor teste, inclusiv un exercițiu live-fire la începutul acestui an, realizat cu date și comunicații furnizate de sateliții SpaceX Starlink.

Punctul culminant al demonstrației de săptămâna trecută a fost utilizarea mai multor senzori distribuiți pentru detectarea și doborârea rachetelor de croazieră ruseşti. Sistemul implică rețele 5G și 4G, sisteme de cloud computing și sisteme de inteligenţă artificială. ABMS este o prioritate de top pentru modernizarea US Air Force, care a alocat 3,3 miliarde de dolari pe parcursul a cinci ani pentru dezvoltarea și implementarea arhitecturii și a sistemelor conexe.

Citeşte şi SUA au testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală. Aceasta a parcurs aproape 7.000 km, după care a căzut în mare

Această ultimă demonstrație ABMS a fost descrisă ca fiind unul dintre cele mai mari experimente comune din istoria recentă, implicând 65 de echipe guvernamentale, inclusiv Garda de Coastă, 35 de platforme militare separate și 70 de parteneri industriali diferiți. Exercițiul a cuprins 30 de locații geografice diferite și patru intervale de testare națională.