Armin Nicoară a crezut că viața lui se apropie de final. Numai credința și iubirea soției sale, Claudia, l-au salvat: „Din acel moment am zis că pot să mor”

Armin Nicoară a trecut prin clipe grele după ce la numai 15 ani a fost diagnosticat cu diabet. Vestea a picat ca un trăznet asupra lui.

14 apr. 2023, 11:58

Celebrul saxofonist Armin Nicoară a fost diagnosticat la vârsta de 15 ani cu diabet. Din această cauză a intrat în depresie și s-a gândit să își pună capăt zilelor. Timp de șapte ani s-a luptat de unul singur cu această traumă, până când Claudia Puican și un preot au apărut în viața lui.

După probleme cu tatăl său, care aplica metode rigide de educație, Armin a primit cumplita veste că are diabet. Artistul a povestit în cadrul emisiunii „În Oglindă”, realizată de Mihai Ghiță la Kanal D 2, cum s-a simțit în acele clipe.

„Pot spune că a fost o zi blestemată, o zi neagră pentru mine, ziua de 15 iulie. Am băut o sticlă de cinci litri cu apă într-o oră, mama se uita la mine și nu înțelegea ce se întâmplă cu mine. Seara, a sunat o asistentă, dintr-o dată s-a schimbat total la față, a început să plângă și o auzeam spunând: > Nu știam ce înseamnă diabetul, nu înțelegeam. A doua zi am mers la spital, când mi-au făcut glicemia: 380! A fost cumplit pentru mine când am aflat că va trebui să-mi fac toată viața injecții cu insulină.

Citește și: S-a aflat de ce a mers Armin Nicoară la Muntele Athos: „Aici e bine să te rogi, dacă vrei să faci copii. E bine să te rogi la Sfânta Ana”

Din acel moment am zis că pot să mor și nu mi-am scos din cap acest lucru timp de șapte ani, până când am întâlnt-o pe Claudia. Am stat în minte cu sentimentul ăsta că eu trebuie să mor. Intrasem în deăresie, de ziua mea de naștere stăteam închis în cameră, nu acceptam să vină nimeni la mine. Mama încerca să mă îmbuneze și îi spuneam: >”, a povestit Armin Nicoară.

Artistul a trecut printr-un episod care s-ar fi putut sfârși tragic. A avut o criză puternică, urmată de comă. A stat conectat la aparate timp de câteva zile, iar revenirea la viață a fost un miracol. Claudia și duhovnicul său sunt cei care i-au readus lui Armin Nicoară cheful de viață.

„Am avut gânduri negative în toți acești ani, în fiecare zi mă gândeam să sar de la balcon, să mă duc pe stradă să dea mașina peste mine. Gânduri la fiecare pas, în acești ani de zile nu era moment să nu mă trezesc și să zic că mă omor, nu mai am nicio șansă, nu scap, nimic altceva nu era în capul meu, Mergând la un preot, care acum îmi e și duhovnic, când am îngenunchiat în fața lui și mi-a pus mâna pe cap am simțit o căldură, ceva ce nu mai simțisem niciodată. Cred că acolo a fost o schimbare radicală în viața mea.

Vreo doi ani am mers la slujbe mai des și vedeam că sunt tot mai bine, și mental, și fizic. Ieșind în oraș, am întâlnit-o pe Claudia. Când am adus-o acasă, îmi era rușine să-mi fac injecțiile. Ea a fost ca o mamă, încerca să mă convingă să-mi fac injecțiile. Până a găsit pompa de insulină”, a mai spus Armin.

Citește și: Schimb de replici usturătoare între Valentin Sanfira și Armin Nicoară: „Dacă te iau la subraț fug cu tine până afară”

Pentru că nu urma tratamentul, boala începuse să-i afecteze membrele inferioare.  Nu putea dormi până nu-și amorțea picioarele în apă rece sau zăpadă. Atunci când a aflat că i-ar putea fi amputate picioarele, s-au întors și gândurile negative. Însă, Claudia Puican a fost lângă el și l-a forțat să folosească pompa de insulină.

„Încercam foarte mult să-l văd pe el bine, sănătos. Slăbise foarte mult, îl vedeam că stă numai în casă, în întuneric, nu voia să-mi deschidă ușa. L-am convins să-și pună pompa de insulină și uite că acum este foarte bine, se și îngrășase câteva kilograme”, a declarat Claudia Puican pentru starpopular.ro.