Armistiţiul pentru începutul de an şcolar în estul Ucrainei rezistă

Armistițiul declarat în estul Ucrainei pentru începutul de an școlar pare să fie respectat, a declarat vineri șefa diplomației europene, Federica Mogherini, citată de Reuters.

RomaniaTV.net
02 sept. 2016, 19:44
Armistiţiul pentru începutul de an şcolar în estul Ucrainei rezistă

„Observăm în aceste ore în estul Ucrainei un armistițiu care rezistă. Sperăm că acesta poate fi un fundament solid, nu doar înainte de începerea anului școlar, ci și pentru continuarea situației în această privință”, a declarat Mogherini după o întâlnire cu miniștrii de externe ai celor 28 de state membre ale UE.

Aceștia s-au reunit în Slovacia pentru a pregăti un summit al Uniunii Europene dedicat strategiei față de Rusia, programat pentru octombrie. Potrivit înaltului reprezentant pentru politica externă și de securitate, UE va analiza posibilitatea sprijinului pentru o misiune a OSCE în estul Ucrainei, în vederea deblocării procesului de pace.

Franța și Germania salutaseră joi noul armistițiu în regiunea unde și-au pierdut viața 9500 de oameni de la izbucnirea conflictului armat între luptătorii pro-ruși și forțele guvernamentale. Până acum, acordul de pace de la Minsk semnat de Rusia, Ucraina, Franța și Germania în septembrie 2014 era frecvent încălcat, reamintește Reuters.