Arnold Schwarzenegger, operat pe inimă a patra oară: „Încă sunt pe această parte a gazonului, deci sunt fericit”

Legendarul Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, a suferit a patra operație la inimă. Actorul a relatat în podcastul „Arnold's Pump Club” că i-a fost instalat un stimulator cardiac, fiindcă bătăile inimii au devenit neregulate după ultima intervenție chirurgicală.

26 mart. 2024, 12:45
Arnold Schwarzenegger, operat pe inimă a patra oară: „Încă sunt pe această parte a gazonului, deci sunt fericit”

„Nici nu mi-ar fi trecut prin cap că voi începe săptămâna cu o operație. Mi s-a făcut pentru a deveni un pic mai mașină: am primit un stimulator cardiac. Ritmul inimii mele a devenit neregulat din cauza formării țesutului cicatricial după ultima operație”, a spus Arnold.

El a adăugat că procedura a fost efectuată la cel mai înalt nivel într-o clinică din Cleveland. Acum se simte bine, așa că asigură că nu există motive de îngrijorare.

„Mai presus de toate, vreau să știți că sunt bine! Mi s-a făcut operația luni, iar până vineri eram deja la un eveniment ecologic mare cu prietena mea și colega mea de fitness Jane Fonda”, a subliniat el.

Arnold Schwarzenegger suferă de o malformație cardiacă congenitală. Pentru el, aceasta nu este prima operație, deoarece inițial a avut o intervenție chirurgicală în 1997. Atunci i s-au înlocuit valvele arterei pulmonare.

Citeşte şi: SANTA LUCIA – concert de arii celebre cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi baritonul LUCIAN PETREAN pe 19 aprilie, la Sala Dalles

Apoi a fost nevoie de o a doua intervenție chirurgicală după 11 ani, în timpul căreia i s-a instalat actorului o nouă valvă aortică. În 2020 a avut loc a treia intervenție chirurgicală similară. Legendarul Schwarzenegger a mărturisit că suferă de boala incurabilă încă din copilărie.

Starul de filme de acțiune este cunoscut pentru pasiunea sa pentru fitness și sănătate. Într-un interviu acordat revistei The Hollywood Reporter în mai 2023, Schwarzenegger a dezvăluit că planul său este „să trăiască pentru totdeauna”.

„Încă fac exerciții în fiecare zi, merg cu bicicleta în fiecare zi și fac filme – industria divertismentului este o altă parte a vieții mele. Adaug în viața mea, nu scad. Iubesc tot ce fac. Nu există pensionare. Încă sunt pe această parte a gazonului, deci sunt fericit”, a zis actorul.

Citeşte şi: Ce este chimioterapia preventivă, tratamentul pe care Kate Middleton îl urmează după ce a fost diagnosticată cu cancer