Arnold Schwarzenegger se revoltă: „Trebuie să nu ne mai amăgim. Europa finanţează războiul din Ucraina, avem sânge pe mâini”

Actorul şi fostul guvernator al statului California, Arnold Schwarzenegger, a declarat că Europa finanţează războiul Rusiei împotriva Ucrainei, prin miliardele de euro plătite Kremlinului pentru petrol şi gaze naturale.

14 iun. 2022, 23:38
Arnold Schwarzenegger se revoltă: „Trebuie să nu ne mai amăgim. Europa finanţează războiul din Ucraina, avem sânge pe mâini”

Arnold Schwarzenegger a subliniat, în acest context, necesitatea accelerării procesului de renunţare la combustibilii fosili din surse neregenerabile, pentru a scăpa de dependenţa de Rusia şi alte state care se folosesc de aceste bogăţii pentru a finanţa războaie sau pentru a încălca drepturile omului.

„Uită-te la tragedia Ucrainei. Cu toții suntem șocați de ceea ce vedem în știri în fiecare seară. Dar să fim sinceri, să fim sinceri cu noi înșine: cele 1.300 de rachete pe care Rusia le-a tras în orașele ucrainene în primele două luni de război au costat 7,7 miliarde de euro. E mult. Dar în aceeași perioadă, Europa a trimis Rusiei 44 de miliarde de euro pentru combustibil”, a spus Schwarzenegger, potrivit Realitatea.

Potrivit acestuia, rușii sunt fericiți pentru că europenii, de fapt, plătesc pentru războiul lor de agresiune împotriva Ucrainei.

Citeşte şi: Iohannis a semnat Declaraţia de la Haga: cele 7 puncte care vor schimba strategia NATO

„Desigur, rușii sunt supărați că își pierd soldații, atâta echipament, avioane și toate celelalte lucruri. Dar ei spun: „Măcar nu trebuie să plătim pentru acest război. Europenii ne trimit bani – ei plătesc pentru război.” Cum să nu ne uităm la asta: avem sânge pe mâini, pentru că finanțăm războiul. Trebuie să încetăm să ne amăgim pe noi înșine”, a spus Schwarzenegger, originar din Austria .

El a menționat că „toate tehnologiile necesare sunt acum în vigoare pentru a lăsa sursele de energie neregenerabile în trecut”. „Suntem datori copiilor ucraineni care cresc în adăposturile anti-bombă. Ne datorăm nouă înșine. Trebuie să facem tot posibilul pentru a scăpa de dependența de combustibilii fosili”, a adăugat actorul și politicianul.

Citeşte şi: Rusia se protejează de sancţiuni. Decizia surpriză anunţată de Putin