Arsenal de arme impresionant, confiscat de autorităţi

Autorităţile bulgare au confiscat miercuri o mare cantitate de arme, în urma unor raiduri efectuate la Sofia şi în satul Gabarevo (centru), transmite BTA.

05 dec. 2018, 18:26
Arsenal de arme impresionant, confiscat de autorităţi

În cursul operaţiunii, care a fost lansată în urmă cu câteva zile, poliţia a descoperit arme de asalt automate Kalaşnikov, precum şi alte arme şi muniţie. Majoritatea erau împachetate în pungi sau cutii, unele dintre ele fiind noi.

Armele au fost remise Direcţiei generale pentru combaterea crimei organizate în prezenţa premierului Boiko Borisov, a procurorului general Sotir Ţaţarov şi a ministrului de interne Mladen Marinov.

Procurorul general adjunct Ivan Gheşev a remarcat cu acest prilej că operaţiunea arată că, deşi Bulgaria are ceva probleme cu combaterea crimei organizate, aceste probleme nu diferă de cele ale altor ţări, potrivit Agerpres.

El a precizat că în cursul percheziţiilor au fost confiscate amortizoare similare celor folosite exclusiv de forţele speciale bulgare şi că cele opt kilograme de praf de puşcă găsite în garajul din Gabarevo ar fi distrus complet clădirea, dacă ar fi sărit în aer.

Anchetatorii sunt convinşi că o parte din arsenal, inclusiv amortizoarele, au fost produse într-o fabrică din Kazanlâk, în centrul ţării.

Poliţia a mai confiscat paşapoarte falsificate canadiene, europene, israeliene şi iraniene şi au fost arestaţi doi cetăţeni iranieni, potrivit Agerpres.

La începutul şedinţei de miercuri a guvernului, premierul Borisov a comentat că volumul de arme confiscate îl depăşeşte pe cel aflat la dispoziţia brigăzilor speciale şi că arsenalul găsit, care cuprinde puşti, lansatoare de grenade şi peste 40.000 de gloanţe, este de înaltă calitate.


loading...