Arşiţa se mai domoleşte în weekend, însă nu vom scăpa de ploi VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea nu este deloc în toane bune la munte, în weekend. Turiştii care pornit spre staţiunile montane vor fi întâmpinaţi de ploi torenţiale mai ales în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de est a Carpaţilor Meridionali. De altfel, aici şi temperaturile scad, aşa că se răcoreşte.

RomaniaTV.net
04 mai 2012, 14:48
Arşiţa se mai domoleşte în weekend, însă nu vom scăpa de ploi VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea se strică, sâmbătă, mai ales în Moldova, Transilvania şi Muntenia, unde ploile preiau puterea. Descărcările electrice şi vântul, ca şi grindina, revin în peisajul meteo, aşa că nici urmă de soarele arzător de zilele trecute aici. În restul ţării, norii vor fi mai puţini, ca şi ploile, dar nu vor lipsi. Arşiţa se mai domoleşte, dar maximele încă ating valori între 20 de grade în estul Transilvaniei şi 30 în sudul extrem.

Bucureştenii au parte sâmbătă de o dimineaţă însorită, dar de o amiază înnorată şi cu ceva ploi. Maxima apucă însă să atingă 28-29 de grade.

Ultima zi a săptămânii ne va aduce vreme caldă, dar cu ploi. Duminică, norii vor întuneca cerul şi vor lăsa ploi în averse, cu fulgere, tunete şi vânt în special la munte, dar şi în nordul, centrul şi estul ţării. Pe alocuri, ploile vor lăsa în timp scurt peste 20 de litri pe metru pătrat, iar maximele scad uşor, aşa că vorbim de valori de la 20 de grade în estul Transilvaniei la cel mult 30 în Lunca Dunării.

În Capitală, duminică vremea va fi caldă şi se întoarce în forţă cu o maximă de 30 de grade, întreţinută de soare întreaga zi. Norii vor sta departe de Capitală şi abia pe înserat îşi vor face apariţia, dar numai pentru a decora cerul.

Se strică vremea şi la mare. Dacă vă făceaţi planuri pentru litoral pentru acest weekend, poate că e mai bine să le amânaţi. Ploile, deşi slabe, nu lipsesc de la malul mării, iar fulgere şi tunete, ca şi răbufnirile scurte ale vântului nu vor fi deloc aliaţii unei zile de plajă. De altfel, nici duminica nu se anunţă mai agreabilă pe litoral. Aceleaşi ploi răzleţe, care nu vor permite soarelui să se arate prea mult, se vor însoţi cu descărcări electrice şi vânt, aşa că temperaturile, în general între 21 şi 24 de grade, nu vor fi suficiente pentru un sejur la malul mării. De altfel, apa mării nu e nici ea tocmai potrivită pentru o baie, pentru că adună cel mult 17-22 de grade la ţărm.

Ziua de luni nu aduce schimbări majore de vreme. Ploile acoperă majoritatea regiunilor ţării, dar mai ales vestul nordul şi centrul. Nu este exclus să cadă grindină, iar maximele se păstrează între 20 de grade în Dealurile de Vest şi 30 de grade în Lunca Dunării.

Bucureştenii pornesc săptămâna viitoare tot cu arşiţă. Cele 30 de grade de la amiază vor fi încurajate de soare şi abia spre seară se anunţă ploi.