Artă în ciuda unui handicap: O tânără pictează cu gura din cauza unei boli grele

Publicat: Marţi, 21 August 2012 17:32 // Actualizat: Marţi, 21 August 2012 21:08 // Sursa: RTV.net

O adolescentă britanică din Westcliff, Essex, care suferă de sindromul hipermobilităţii mâinilor, a învăţat în mai puţin de un an să picteze ţinând pensula în gură. Foarte ambiţioasă şi studioasă de fel, fata care are 17 ani, a obţinut calificativul A în Psihologie şi câte un As în Geografie şi în Studiul Religiilor, toate aceste studii fiind la nivelul A.

Heather Purdham a fost mai întâi deznădpjduită, când medicul i-a spus că suferă de hipermobilitate a mâinilor şi că nu va mai putea picta niciodată. Dar Heather a vrut cu price preţ să îşi continue cursurile de pictură, iar pentru asta a învăţat  singură, în mai puţin de un an, să picteze cu pensula în gură şi să deseneze tot aşa, legând creionul de o tijă.

Heather a obţinut rezultate extraordinare. "Medicii mi-au spus, vara trecută, să renunţ, dar eu sunt foarte încăpăţânată", a povestit adolescenta britanică pentru tabloidul Daily Mail. "Nu-mi amintesc să nu îmi fi plăcut vreodată să desenez, aşa că mi-am zis că e cazul să mă adaptez", a explicat ea cum s-a decis să înveţe să picteze cu pensula ţinută în gură, după ce, anul trecut, nu se mai putea atingea de ea din cauza durerilor atroce pe care le avea la mâini numai când încerca să ţină unealta ei preferată.

Adolescenta spune că a fost inspirată de artista Alison Lapper, care s-a născut fără mâini. Aşa a început să experimenteze alte tehnici "neconvenţionale" de a face lucruri care se fac, de obicei, numai cu mâna. Astfel, Heather a încercat să picteze doar cu degetele, cu o singură mână, care o durea mai puţin, cu pensula între degetele de la picioare până a ajuns să ţină pensula în colţul gurii şi să picteze astfel.

La început i-a fost greu, pentru că desenele şi picturile nu îi ieşeau deloc şi păreau ridicole. Dar ea a perseverat şi a reuşit să obţină metoda cea mai bună. Heather vrea să se înscrie al Psihologie, la Universitatea York, dar spune că nu va renunţa în niciun caz la pasiunea ei de a picta.

"Iubesc la nebunie arta, aşa că nu voi renunţa la acest hobby şi sper să îl folosesc pe viitor şi în cariera mea", a mai dezvăluit Heather, care vrea să devină pshilog pediatru şi astfel să îi determine pe copii "să se depăşească pe ei înşişi".

 
loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 aug 10:46
...cauza durerilor atroce pe care le avea la mâini numai când încerca să ţină unealta ei preferată. http://www.rtv.net/arta-in-ciuda-unui-handicap-o-tanara-picteaza-cu-gura-din-cauza-unei-boli-grele_41113.html...
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H