Arta şi metalele preţioase, două investiţii sigure pe timp de criză

Investiţiile în artă şi în metale preţioase sunt cele mai sigure pe timp de criză, spun experţii. Piaţa de artă din România a început să fie privită ca un sector potrivit pentru investiţiile pe termen lung. Tocmai de aceea, licitaţia de iarnă ARTMARK, organizată în această seară, este un eveniment mult aşteptat.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 11:39
Arta şi metalele preţioase, două investiţii sigure pe timp de criză

Vedeta licitaţiei este Pictura „În iatac”, un nud realizat de Toniţa. Specialiştii se aşteaptă ca opera de artă să fie vândută cu o sumă record.

„Poate să fie un record la Toniţa, spre exemplu cel mai scump vândut Toniţa a fost cu 160.000 de euro în iulie. Cam din două în două luni, Toniţa şi-a depăşit recordul. A crescut de la 100.000 acum trei ani de zile şi a ajuns la 160.000 şi la fiecare licitaţie importantă când am avut o lucrare de Toniţa, s-a vândut cu puţin mai mult. Probabil undeva peste 200.000”, a declarat Alexandru Bâldea, acţionar majoritar Artmark.

Din cauza cererii mari şi ofertei limitate, metalele şi pietrele preţioase rămân valori în care merită investit, chiar şi în vreme de criză.

Un raport al unei bănci elveţiene, publicat la începutul lunii, arată că la categoria investiţii deştepte ar intra şi conservele şi armele.