Articole de îmbrăcăminte RADIOACTIVE retrase dintr-un magazin online

Un cunoscut magazin online de haine din Marea Britanie, care livrează produse în întreaga lume, a retras de pe piaţă mai multe produse care erau considerate periculoase pentru oameni, după ce s-a descoperit că sunt radioactive. Astfel, compania Asos a retras 50 de curele cu cataramă de metal, care au fost vândute în 14 ţări.

29 mai 2013, 06:24

 Curelele de piele, cu cataramă de metal, puteau provoca rîni persoanelor care le purtau pentru mai mult de 500 de ore, ceea ce înseamnă o folosire de o lună, potrivit Mirror.

Citeşte şi Particulele radioactive, descoperite în Europa, provin din Ungaria

În prezent, ele sunt ţinute într-un depozit pentru substanţe radioactive, după ce testele au ieşit pozitive pentru Cobalt-60, o substanţă radioactivă. Primele produse contaminate au fost descoperite la graniţa SUA, în timpul unui control. Din cele 49 de curele vândute în 14 ţări, nu se cunoaşte numărul produselor returnate, mai multe persoane fiind în pericol.

Citeşte şi Şapte mituri ale energiei nucleare: Nu este nici verde, nici ieftină şi nici sigură

Niciuna din aceste curele nu este potrivită pentru posesia sau folosirea de către oameni. Din păcate aceste incidente sunt destul de comune. India şi ţările din este sunt mari consumatoare de metal reciclat pentru produsele destinate pieţelor străine. În timpul topirii acestora, diferite surse de metale radioactive sunt topite în acelaşi timp. Astfel, metalul radioactiv este inclus drept aliaj sau în suspensie„, a declarat purtătorul de cuvânt al Asos, adăugând că nu există alte produse contaminate.