Articole mucegăite într-un mall, după ce a fost închis timp de două luni din cauza coronavirusului. Angajaţii au fost şocaţi

Un centru comercial din Malaezia a intrat în curățenie generală pe 12 mai, după ce a fost invadat de mucegai în perioada în care a fost închis din cauza coronavirusului.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 11:26
Articole mucegăite într-un mall, după ce a fost închis timp de două luni din cauza coronavirusului. Angajaţii au fost şocaţi

Mall-ul Metrojaya din Sabah, Malaezia, s-a închis pe 18 martie din cauza restricțiilor impuse, pe fondul pandemiei. Tot atunci au fost închise și instalațiile de aer condiționat, iar umiditatea ridicată din regiune a făcut să apară mucegaiul care a distrus toate articolele din piele.

În condițiile în care mall-ul se redeschide săptămâna aceasta, angajații s-au întors duminică la muncă, pentru pregătiri,  și au fost îngroziți de starea în care au găsit obiectele de lux.

În imagini se vede cum pantofii, gențile și portofele sunt acoperite cu un strat gros de mucegai.

Un purtător de cuvânt al mall-ului a declarat că toate bunurile deteriorate au fost evacuate. Mai mulți angajați cu echipamente de protecție au pus mărfurile în saci, apoi au curățat și dezinfectat temeinic toate spațiile.

Purtătorul de cuvânt a precizat: „Luăm foarte în serios curățarea și dezinfectarea magazinelor noastre pentru a asigura un mediu sigur pentru clienții noștri”.

Malaezia a închis activitățile comerciale și nu numai după declararea pandemiei. Restricțiile au fost prelungite până pe 9 iunie, dar unele întreprinderi se pot redeschide înainte de această dată. În această țară au fost confirmate, până pe 13 mai, 6.742 cazuri de infectare cu coronavirus.