Artificiile de Revelion: Reguli pentru părinţi să ţină copiii în siguranţă

Artificiile de Revelion: Mai sunt cateva zile pana la Revelion si cu siguranta copiii abia asteapta sa priveasca jocul de artificii in noaptea dintre ani. Pentru cei mai mici, e poate singura ocazie in care au voie sa stea treji „pana tarziu", asa ca parintii fac mereu un exercitiu de imaginatie ca juniorii sa aiba o seara cat mai memorabila. Fie ca alegi sa petreci Revelionul in strada si vei merge cu micutii la spectacolul de artificii din oras, fie ca planuiesti o surpriza si vrei sa cumperi cateva artificii pentru acasa, e bine sa stii, inainte de toate, ce reguli de siguranta sa respecti si cum sa previi eventualele accidente.

RomaniaTV.net
29 dec. 2018, 16:28
Artificiile de Revelion: Reguli pentru părinţi să ţină copiii în siguranţă

Din capul locului trebuie sa stii ca cel mai sigur mod de a te bucura de artificii si de a-ti proteja familia de pericole este sa lasi spectacolele luminoase pe seama profesionistilor.

Decat sa risti incidente serioase, mai bine mergi cu copiii la concertul de Revelion organizat in oras, unde cu siguranta va fi si un foc impresionant de artificii.

In cazul in care vrei totusi sa cumperi artificii pentru acasa, asigura-te ca sunt legale (trebuie sa fie inscriptionate in limba romana, cu modul de folosire si termenul de valabilitate, iar comerciantul sa aiba acte care fac dovada provenientei lor) si ca le depozitezi intr-un loc uscat si racoros pana la momentul folosirii.

Potrivit legii, persoanele fizice pot cumpara, detine si folosi doar articole pirotehnice din categoriile I si P1, si anume: stelute, lumanari scanteietoare, jerbe cu scantei, mini-sori, inele de foc sau sateliti, toate etichetate. Aceste categorii sunt stabilite in functie de gradul de periculozitate, iar obiectele pirotehnice de tipul I si P1 sunt cele mai sigure si permise de lege.

 Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.