Artist celebru, mort în timpul unui turneu european. Avea 58 de ani şi mai trebuia să concerteze la Paris şi Lisabona

Compozitorul și chitaristul Aquiles Baez a murit la vârsta de 58 de ani în orașul german Aachen, în timpul unui turneu în Europa, transmite agenția Prensa Latina.

12 sept. 2022, 23:10
Artist celebru, mort în timpul unui turneu european. Avea 58 de ani şi mai trebuia să concerteze la Paris şi Lisabona

Potrivit comunicatului dat publicităţii de producătorul Coco Música, responsabil de turneul artistului în Europa, Aquiles Báez se odihnea în casa unui prieten, unde „a murit în somn”. Compania le „mulțumește tuturor muzicienilor și prietenilor pentru că i-au însoțit ultimii pași cu afecțiune și admirație, pe scenele de unde a putut să-și împărtășească măiestria, umorul și muzicalitatea sa publicului”.

Ultimul său concert a fost la Köln, în cadrul unui turneu care l-a dus și la Madrid, Barcelona și Geneva. El mai era programat să cânte la Paris, Berlin, Tubingen, Hamburg și Lisabona.

Renumitul muzician venezuelean a înregistrat 17 albume în carieră și are 200 de înregistrări cu alți artiști. Báez a fost profesor la Colegiul de Muzică Berklee și a fost cunoscut pentru cântecele sale de chitară marcate de „elemente ale culturii mixte din Caraibe și Afro-Venezuela cu muzică clasică și jazz”, potrivit biografiei sale, consultate de CNN.

Citeşte şi Drama vieţii pentru Cornelia şi Lupu Rednic. De ce nu au copii cei doi artiști îndrăgiţi

Ministrul Culturii Venezuelean Ernesto Villegas a remarcat că Baez a lăsat „o amprentă de neșters pe moștenirea muzicală a Venezuelei”. El a exprimat „sentimente de regret și condoleanțe” rudelor sale și a anunțat că autoritățile țării sunt în contact cu ambasadorul Venezuelei în Germania, Orlando Manilla, pentru a „facilita tot ce este necesar în aceste circumstanțe dificile”.

În cadrul activității sale muzicale extinse, a lăsat pentru posteritate 17 albume personale și peste 200 de înregistrări cu artiști celebri. Baez a cultivat muzica tradițională venezueleană, ritmurile din America Latină, Caraibe și alte ritmuri.

Citeşte şi Betty Salam, scandal după concertul cu Tzancă Uraganu. Artista, scoasă din sărite: „Am fost obligată să-mi fac datoria. Nici nu trebuia să urc pe scenă”