Artist de 37 de ani, găsit mort în casă. Autorităţile au deschis o anchetă pentru deces suspect

Autoritățile canadiene au declanșat o anchetă în urma morții cântărețului și compozitorului de origine senegaleză Karim Ouellet.

18 ian. 2022, 23:30
Artist de 37 de ani, găsit mort în casă. Autorităţile au deschis o anchetă pentru deces suspect

Cântărețul și compozitorul canadian de origine senegaleză Karim Ouellet a fost găsit mort în reședința sa din Quebec, pe 17 ianuarie. O anchetă este în desfășurare pentru a stabili cauzele morții artistului care avea 37 de ani.

Născut la Dakar, Karim Ouellet a crescut în Quebec. A început să fie cunoscut în 2007 prin colaborări cu mai mulţi cântăreţi de hip-hop, dar celebritatea a dobândit-o la un festival internațional de cântece din Canada, în 2009. În 2012, publicul larg l-a descoperit datorită celui de-al doilea album al său, Fox, care a câștigat anul următor Premiul Juno la categoria „Cel mai bun album francofon. De asemenea, starul belgian Stromae i-a propus să cânte în deschiderea a șapte dintre concertele sale din Franța.

Citeşte şi Doliu în lumea muzicii populare. Artist mort la 25 de ani din cauza unei ocluzii intestinale

Cel mai recent album al lui Karim Ouellet a fost lansat de Coyote Records în 2016, sub titlul Trente. El abordează temele copilăriei și ale suferinței.

Prim-ministrul Quebecului, François Legault, i-a adus un omagiu artistului, pe contul său de Twitter. „Condoleanțe familiei și celor dragi ai lui Karim Ouellet, un tânăr artist care a adus un nou stil muzicii din Quebec”, a scris acesta.

Citeşte şi Artistă de 23 de ani, ucisă cu brutalitate. Trupul ei a fost găsit aruncat într-un canal