Artistă de 23 de ani, ucisă cu brutalitate. Trupul ei a fost găsit aruncat într-un canal

Ashling Murphy, profesoară și interpretă de muzică tradițională irlandeză a fost găsită moartă în Cappincur, Comitatul Offaly, aruncată în Marele Canal al oraşului.

15 ian. 2022, 14:00
Artistă de 23 de ani, ucisă cu brutalitate. Trupul ei a fost găsit aruncat într-un canal

Ashling Murphy preda din martie 2021 într-o școală publică din Durrow, Comitatul Offaly. Instrumentistă apreciată, ea a fost muzician principal la festivalul de muzică tradițională Tullamore Tradfest.

Poliţia irlandeză a anunțat că în urma investigaţiilor preliminare se crede că Murphy nu-l cunoştea pe cel care a atacat-o şi ucis-o. Iniţial, a fost reținut un bărbat de 40 de ani în legătură cu moartea fetei, dar a doua zi, acesta, care era principal suspect pentru crimă, a fost eliberat şi scvs de pe lista suspecţilor. Comunicatul ulterior spune doar că poliţia caută un alt individ în legătură cu atacul. Vineri, se pare că fost identificată o altă persoană de interes, ca parte a investigației.

Canalul unde a fost găsită Ashling:

Oamenii din Tullamore și din întreaga Irlanda și-au exprimat șocul și tristețea în urma morții lui Murphy. Ministrul Justiției din Irlanda, Helen McEntee, a descris circumstanțele morții lui Murphy drept „cel mai rău coșmar al fiecărei femei și familii”.

Citeşte şi Mama şoferului ucis de interlopi la Bolintin Vale nu ştie nici acum de moartea fiului său. Jandarmii au împânzit străzile, după zvonul că romi din şapte comune ar urma să vină în oraş

La două zile după moartea ei, orașe, sate și comunități din întreaga Irlandă și lume s-au adunat pentru a aduce un omagiu memoriei lui Murphy, cu priveghiuri care au avut loc la Dublin, Limerick, Cork, Galway, Derry, Tyrone, Armagh și Tullamore, precum și în Melbourne, Edinburgh, Londra, New York și Vancouver. Președintele Irlandei, Michael D. Higgins, a adus un omagiu „vieții scurte, dar strălucitoare și generoase” a lui Murphy.

Citeşte şi Crimă înfiorătoare în Arad. O femeie a fost ucisă de propriul fiu. Individul a lovit-o cu pumnii în cap până când i-a curmat viaţa