Artiştii români vor merge în delegaţie la Bruxelles ca să îşi ceară pensii după standardele UE

Aproximativ 11 artişti români vor merge la Bruxelles pentru a cere crearea unui sistem de pensii special pentru ei, informează România TV.

RomaniaTV.net
06 iun. 2013, 08:50
Artiştii români vor merge în delegaţie la Bruxelles ca să îşi ceară pensii după standardele UE

Artiştii români nu sunt mulţumiţi de banii pe care îi primesc la bătrâneţe şi s-au hotărât să ceară crearea unui sistem special de pensii pentru categoria lor profesională, urmând să se adreseze în acest scop Parlamentului European.

Mai mulţi cântăreţi şi actori români vor merge la Bruxelles pentru a dezbate cu aleşii europeni problemele din sistemul nostru de pensii şi cele legate de gestionarea drepturilor conexe. Ei vor discuta, de asemenea, cu europarlamentarii despre piraterie şi despre drepturile de autor.

Printre vocile care îşi vor spune păsul se numără Alexandru Arşinel, Sofia Vicoveanca şi Connect-R. Ei merg la Bruxelles, la invitaţia europarlamentarului Petru Luhan.

În Parlamentul European se discută despre reglementarea unui statut al artiştilor din Uniunea Europeană, artiştii români vor avea ocazia să îşi exprime nemulţumirile. Cea mai mare problemă a artiştilor este legată de pensii, pentru că în România nu există un sistem special creat pentru ei, aşa cum există în alte ţări ale UE.