Artistul Daniel Trifu aruncă bomba! Motivul pentru care a renunțat la preoție. ”La Seminarul Teologic a început să îmi cadă părul”

Daniel Trifu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați cântăreți de muzică de petrecere din țara noastră. Cu toate acestea, foarte puțini sunt cei care știu că de mic a fost atras de biserică și că a urmat cursurile teologice pentru a deveni preot. Însă, ceva l-a făcut să renunțe la preoție.

05 ian. 2024, 11:18
Artistul Daniel Trifu aruncă bomba! Motivul pentru care a renunțat la preoție. ”La Seminarul Teologic a început să îmi cadă părul”
Artistul Daniel Trifu aruncă bomba!

Artistul Daniel Trifu aruncă bomba! Recent, Daniel Trifu a dezvăluit că deși de mic copil a fost atras de biserică, unde foarte mulți ani a cântat la strană primind aprecieri din partea enoriașilor care erau fascinați de vocea lui, la un moment dat și-a dat seama că nu poate deveni preot.

Citește și Un preot din Cluj a uitat de Decalog și și-a umilit enoriașii! Zeci de persoane s-au trezit de sărbători pe lista rușinii la biserică

Artistul Daniel Trifu aruncă bomba!

”A fost o chemare! Am urmat exemplele pe care le vedeam. Aveam o vecină care se impunea prin felul ei de-a fi. Venea la noi și povestea tot timpul ce se întâmpla la biserică și atunci a stârnit în mine curiozitatea, am rugat-o să mă ia și pe mine. Ușor, ușor mi s-a înfiripat dragostea asta pentru biserică, de liniște, de aprecierea oamenilor pentru că începusem să cânt acolo, zbârnâiau geamurile când cântam”, a declarat  Daniel Trifu în podcastul la Laivu` lu` Enache.

După terminarea gimnaziului, artistul a urmat cursurile Seminarului Teologic, însă viața acolo nu a fost așa cum se aștepta. Daniel Trifu a mărturisit că cei cinci ani petrecuți la seminar au fost foarte grei și încă de pe atunci a început să îi cadă părul.

”Acolo era un regim duhovnicesco-militar, ne-a disciplinat! Eram copii zăpăciți, la 15 ani… plecați de pe la țară, ajunși în oraș, altă deschidere… și când am intrat în seminarul teologic cu program strict, rugăciune dimineață, meditații, rugăciunea de seară, plecai în oraș doar cu bilet de voie. Nu-mi plăcea, atunci a început să-mi cadă părul! Dar îmi era frică să-i zic lui tata că nu mai vreau.

Îmi era frică de Dumnezeu! Mă gândeam cum să slujesc în fața altarului și noaptea să mă duc la nunți, una mai ia un pahar, se uită la tine, tu la ea… Atunci, mi-a fost frică de Dumnezeu!”, a mai spus Daniel Trifu.

Cu toate acestea, cântărețul a dezvăluit cp nu a renunțat la ideea de a deveni preot și ia în calcul ca atunci când va ieși la pensie să îmbrace straiele bisericești.

”La pensie mă văd preot! Pentru că mă lasă toate, nu mai am putere să mă duc la evenimente nopțile, cum mă duc acum, vreau să-mi petrec liniștit cu nepoții bătrânețea. Mă lasă și nebuniile trupești, așa sper…”, a subliniat Daniel Trifu.

Citește și Șoc și groază într-o localitate din Iași! Fiica unui fost preot a mers cu Ajunul Bobotezei prin sat. ”Nu vă dați jos de pe ciolan. Rușine”