Aryna Sabalenka, dialog dur cu un jurnalist ucrainean la Roland Garros: „Cum e posibil ca un potențial număr 1 mondial să facă așa ceva?”

În mod inevitabil, tensiunile geopolitice ajung și în sport. Aryna Sabalenka, numărul 2 din tenisul feminin, a fost pusă într-o situație stânjenitoare. 

01 iun. 2023, 08:35
Aryna Sabalenka, dialog dur cu un jurnalist ucrainean la Roland Garros: „Cum e posibil ca un potențial număr 1 mondial să facă așa ceva?”

Aryna Sabalenka a fost pusă la zid de un jurnalist din jurnalist din Ucraina, după ce miercuri, jucătoarea din Belarus a învins-o pe Iryna Shymanovich, locul 214 WTA, cu scorul de 7-5, 6-2 și astfel, s-a calificat în turul al treilea de la Roland Garros.

Jurnalistul ucrainean a fost la un pas de a provoca un mare scandal la Roland Garros. Acesta a întrebat-o pe jucătoare de ce a semnat o scrisoare de susținere pentru președintele Belarusului, Alexander Lukașenko.

„Vreau să te întreb două lucruri. Primul, despre Belarus. În 2020 ai semnat o scrisoare de susținere pentru Lukașenko, în timp ce tortura și bătea protestatarii în stradă. Apoi, ai sărbătorit Anul Nou cu el. Cum e posibil ca un potențial număr 1 mondial să susțină un dictator?”, a declarat jurnalistul, potrivit presei internaționale.

Aryna Sabalenka a preferat să evite discuția.

„Nu voi face niciun comentariu, așa că îți mulțumesc pentru întrebare!”, a declarat Sabalenka.

Aryna Sabalenka a scăpat cu greu de provocările jurnalistului din Ucraina

Ucraineanul a insistat pe marginea subiectului:

„A doua întrebare. Spui mereu că nimeni nu susține războiul. Dar poți vorbi în numele tău și să spui: ‘Eu, Aryna Sabalenka, condamn ferm faptul că Belarusul atacă Ucraina cu rachete și vreau să se oprească acum?’”, a insistat reporterul.

Ucraineanul a încercat să pună și mai multă presiune pe sportivă.

„Deci, practic, susții totul pentru că nu poți vorbi. Nu ești o persoană mică, Aryna, poți să…”, a mai comentat jurnalistul.

La un moment dat, moderatorul a intervenit, pentru a pune punct discuției.

„A spus clar că nu-ți va răspunde”, a precizat moderatorul.

„Da, e clar! Acum știm tot!”, a răspuns jurnalistul ucrainean.

Sabalenka a insistat să închidă orice dezbatere politică, ce nu are vreo legătură cu competiția sportivă.

„Ai primit destul răspunsuri de la mine și nu mai am de făcut niciun comentariu!”, a răspuns Sabalenka.