AS MONACO – JUVENTUS TORINO 0-2. „Bătrâna Doamnă”, cu un picior în finala Champions League

AS MONACO - JUVENTUS TORINO 0-2. AS Monaco a cedat pe teren propriu în faţa celor de la Juventus Torino, în semifinalele Ligii Campionilor.

RomaniaTV.net
03 mai 2017, 16:39

AS MONACO, una dintre cele mai ofensive echipe din Liga Campionilor, nu a reuşit să „spargă” apărarea celor de la Juventus. „Bătrâna Doamnă” şi-a lovit gazda de două ori prin Higuain şi a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în ultimul act al competiţiei „regină” a fotbalului european.

AS MONACO – JUVENTUS TORINO 0-2

A marcat: Higuain ’29, ’59

Echipele de start:

AS Monaco: Subasic – Dirar, Glik, Jemerson, Sidibe – B. Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar – Falcao, Mbappe.

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Cheillini, A. Sandro – Pjanic, Marchisio – D. Alves, Dybala, Mandzukic – Higuain.

Francezii au ajuns în această fază după o dublă de foc cu Borussia Dortmund. În tur, Monaco cedase cu 2-3 în fața nemților, dar o săptămână mai târziu avea să se impună cu 3-1. Echipa la care joacă și Radamel Falcao a mai avut o revenire spectaculoasă în faza optimilor. Atunci, „Les Monégasques” pierdeau cu 3-5 pe terenul lui Manchester City, dar, la fel ca și în returul cu Borussia, au reușit să câștige cu 3-1 pe Stade Louis II.

Spre deosebire de Monaco, Juventus a avut o misiune mult mai simplă în fața Barcelonei. Primul duel, disputat la Torino, a fost tranșat de campioana Italiei cu 3-0. Pe Camp Nou, echipa lui Massimiliano Allegri nu a mai forțat și jocul s-a încheiat nedecis, 0-0. Victoria din tur a fost însă suficientă pentru torinezi ca să meargă mai departe.

Cea mai bună performanță a lui Monaco din istoria participărilor în Champions League s-a produs în 2004, când a atins finala competiției, pierdută cu 0-3 în fața lui FC Porto. Juventus, în schimb, are două trofee, în 1985 și 1996, iar în 2015 a fost învinsă cu 1-3 de Barcelona în ultimul act.

AS MONACO – JUVENTUS TORINO LIVE VIDEO ONLINE 2017 PRO TV. LIVE STREAMING DOLCE SPORTMarți, Real Madrid a bătut-o cu 3-0 pe Atletico în primul meci din semifinale și pornește cu prima șansă în returul de pe Vicente Calderon, programat peste o săptămână. Finala Ligii va avea loc pe 3 iunie 2017, la Cardiff, pe Millennium Stadium.

AS Monaco – Juventus se joacă astăzi, de la ora 21:45, pe Stade Louis II. Întâlnirea va fi transmisă în direct de ProTV și Dolcesport 1.

Liderul campionatului francez a înscris 95 de goluri în 34 de etape, în timp ce Juventus a neutralizat Barcelona în runda precedentă, deşi spaniolii au un atac stelar format din Messi – Suarez şi Neymar.

Primele manşe din semifinalele Ligii Campionilor se vor încheia astăzi, după ce, aseară, Real Madrid şi Atletico Madrid s-au duelat pe „Santiago Bernabeu“. 

Săptămâna viitoare, ordinea semifinalelor se va inversa: marţi, vom avea Juventus – Monaco, iar miercuri se va juca Atletico Madrid – Real Madrid. 

Finala Ligii Campionilor e programată pentru 3 iunie, la Cardiff.