Aşa ai haine mai albe fără înălbitor

Cu timpul, hainele albe se îngălbenesc sau își pierd din strălucire. Transpirația și sebumul duc la apariția petelor. Înainte să folosești o soluție specială pentru albire, încearcă unele făcute în casă, care sunt mai puțin toxice și chiar mai eficiente.

06 apr. 2016, 11:51
Aşa ai haine mai albe fără înălbitor

Fierbe-le în apă cu zeamă de lămâie

Adună mai multe bluze, tricouri, cămăși albe și pune-le într-o oală mare. Acoperă-le cu apă în care pui zeama de la câteva lămâi, apoi lasă-le să dea într-un clocot. La final, închide focul și lasă hainele la în acea apă încă vreo oră, după care le poți pune la mașina de spălat așa cum procedai în mod obișnuit sau le poți curăța de mână. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, poți adăuga zeamă de lămâie la mașina de spălat alături de detergent, pentru un plus de prospețime.
Pune oțet peste detergentul obișnuit

O altă variantă de a obține haine mai albe este să le speli la mașina de spălat cu detergentul tău preferat peste care pui o cană de oțet alb. Pe lângă efectul de albire, oțetul are și darul de a face țesăturile mai catifelate și de a le conferi strălucire.

Înmoaie-le în apă cu aspirină
Un alt truc pentru a recupera hainele immaculate constă în dizolvarea a cinci tablete de aspirină într-un lighean cu apă fierbinte. Înmoaie hainele în acest amestec, lasă-le câteva ore, apoi spală-le la mașină sau manual, după cum dorești.
Folosește o soluție pe bază de bicarbonat

Tot pentru înălbirea hainelor albe sau deschise la culoare poți face un amestec din patru litri de apă și o cană cu bicarbonat de sodiu. Le poți lăsa la înmuiat în el sau îl poți pune direct în cuva pentru detergent din mașina de spălat.

Detergent lichid pentru vase, alături de cel pentru rufe
Pentru a obține o putere mai mare de spălare a detergentului și pentru curățarea eficientă a albiturilor, merită încercat următorul truc: amestecă puțină soluție lichidă pentru curățarea vaselor în detergentul de rufe și folosește combinația la spălarea rufelor albe.
A venit primăvara și odată cu ea trebuie să facem curățenia de sezon.

Bucătăria este încăperea cu cele mai mari provocări. Iată câteva trucuri pentru curățenie rapidă în bucătărie.