Aşa căţel nu ai văzut niciodată în viaţa ta. Puggy este în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă limbă

Cea mai lungă limbă a unui câine măsoară 11,43 cm și aparține unui mascul Pekinez pe nume Puggy. Recordul a fost înregistrat la 8 mai 2009, conform site-ului www.guinnessworldrecords.com.

RomaniaTV.net
21 mart. 2016, 07:03
Aşa căţel nu ai văzut niciodată în viaţa ta. Puggy este în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă limbă

Puggy și-a câștigat astfel un loc în ediția din 2011 a Cărții Recordurilor, potrivit site-ului dedicat câinelui, puggy.com.

Masculul Pekinez este deținut de Becky Stanford din Statele Unite ale Americii. Măsurătoarea a fost făcută la Avondale Haslet Clinic Animal, Texas, SUA, când Puggy avea 9 ani.

Limba animalului care măsoară aproape peste aproape 12 centimetri este aproape la fel de lungă ca și corpul său.

Deși acum este faimos și bine îngrijit, Puggy are un trecut mai trist. Potrivit Agerpres, animalul a fost abandonat de primii săi stăpâni fără a se cunoaște cauza acestui gest. Câinele a fost găsit, cu probleme de sănătate, de actualii proprietari. El a fost tratat și sterilizat.

În prezent, Puggy este un câine fericit, sănătos și foarte activ. Îi place să se joace, să alerge și să mănânce. Limba sa este pe deplin funcțională și nu-l împiedică în procesul de hrănire sau de a bea apă, după cum se menționează pe site-ul său.