Aşa ceva rar vezi: Un cuplu candidează unul împotriva celuilalt pe principiul că „totul este permis în dragoste şi în război”

Doi soți vor candida unul împotriva celuilalt în cadrul alegerilor generale din Irlanda care se vor desfășura la 8 februarie, relatează The Guardian, citat de Mediafax. Holly Cairns, social-democrată, candidează împotriva partenerului ei, Christopher O'Sullivan, candidatul paridului Fianna Fáil, pentru un loc în circumscripția Cork South-West.

28 ian. 2020, 12:51
Aşa ceva rar vezi: Un cuplu candidează unul împotriva celuilalt pe principiul că „totul este permis în dragoste şi în război”

”Evident, pornim ca o casă în flăcări mai ales pe plan personal, nu atât din punct de vedere politic”, a declarat Cairns pentru cotidianul irlandez Echo. „Totul este permis în dragoste și în război. Să înceapă jocul”, a adăugat ea.

Cairns a fost aleasă anul trecut consilier în districtul Cork din partea social-democraților, un mic partid de stânga. În timp ce, O’Sullivan a terminat pe primul loc, candidând din partea formațiunii Fianna Fail, un partid de centru, și a devenit primar al consiliului, potrivit hotnews.ro.

Citeşte şi Premierul a demisionat şi cere alegeri anticipate

În ciuda relației, partidele lor i-au selectat pentru a candida pentru locurile din Dáil la alegerile generale din 8 februarie. Cairns a refuzat să vorbească despre confruntarea cu partenerul său, dar a vorbit despre necesitatea reformei în domeniul sănătății și a alternativelor din stânga.

„Există o întreagă gamă de oameni din West Cork care doresc o opțiune progresistă”, a declarat ea. Există posibilitatea ca această poveste să aibă un final fericit: circumscripția electorală are trei locuri, astfel încât ambii soți ar putea obține un loc.