Aşa eviţi durerile de cap din perioada sărbătorilor

Stresul si anxietatea pot duce la aparitia durerilor de cap pentru unii oameni, in mod special in cazul celor predispusi la asemenea dureri. Pentru a scapa de aceasta problema, incearca sa iti faci lista zilnica de treburi cat mai simpla, si usor de indeplinit, fara prea mari eforturi. Si cel mai important, obligatii si treburi vei gasi cate vrei de sarbatori dar, trebuie sa inveti sa spui si NU atunci cand e nevoie. Nu te epuiza si nu te stresa cu lucruri pe care nu ai cum sa le faci la timp. Bucura-te de aceasta perioada, nu o lasa sa te copleseasca.

15 dec. 2014, 07:01
Aşa eviţi durerile de cap din perioada sărbătorilor

1. Cadourile

Durerile de cap pot aparea si ca urmare a suprasolicitarii muschilor de la umeri si gat, problema resimtita adeseori in aceasta perioada, in care alergam prin magazine in cautarea cadourilor, petrecem foarte mult timp in masina etc. Aceste dureri pot fi prevenite ins acu cate o doza de aspirina sau ibuprofen, luata la timp, inainte de a porni la cumparaturi, cu dusuri cu apa calda la intoarcerea acasa, masaje ale capului in zona cefei.

2. Prea mult alcool

Bautul pe stomacul gol, amestecul de coktailuri sau prea mult alcool pot fi toate trei cauze ale durerilor de cap. Principalul motiv este deshidratarea, alcoolul fiind un puternic diuretic, durerea de cap fiind primul simptom al lipsei de lichide din organism. Mai mult, alcoolul este si toxic si, in cazul in care nu consumi destule lichide pentru a-i diminuaefectele adverse, le vei resimti din plin. In cazul in care amesteci mai multe tipuri de bautura intr-o seara, vei multiplica exponential aceste toxine si efectele lor. Cum scapi de aceasta problema? Rezuma-te la un singur tip de alcool si asigura-te ca ramai hidratata. Bea cate un pahar de apa dupa fiecare paharel de tarie pentru a dilua alcoolul si a preveni in acelasi timp si starea de betie.

Continuarea pe Lyla.ro