Asasinatul de la Arad. Ce s-a ridicat din locuinţa lui Ioan Crişan

Anchetatorii caută orice pistă care să elucideze misteriosul caz de la Arad. S-au făcut percheziţii atât la locuinţa decedatului, cât şi la firme care ar fi putut furniza explozibilul, deşi se pare că bomba ar fi de provenienţă sârbă.

01 iun. 2021, 17:43
Asasinatul de la Arad. Ce s-a ridicat din locuinţa lui Ioan Crişan

Ioan Crişan a murit în propria maşină se pare de la o bombă plasată sub scaun, iar anchetatorii nu au încă o pistă credibilă cu privire la mobilul asasinatului. Anchetatorii s-au întors, marți, în aparamentul omului de afaceri Ioan Crișan, care a fost omorât prin provocarea unei explozii a mașinii sale. Apartamentul se află într-un bloc obișnuit din cartierul Micălaca. Ioan Crișan locuia aici de 40 de ani, iar vecinii il știu ca fiind un om discret.

În prezența soției omului de afaceri, anchetatorii au ridicat ceea ce păreau a fi unele documente și plicuri. Speră ca astfel să stabilească mai bine profilul și comportamentul bărbatului și că vor găsi indicii și probe care să clarifice ceea ce s-a întâmplat și să stabilească cine și de ce l-a omorât pe bărbat.

Documentele vor ajunge pe masa procurorului de la Parchetului General. Apartamentul a fost sigiliat imediat după ce decesul omului de afaceri, iar marți a fost desigilat pentru ca anchetatorii să poată pătrunde în locuință, La plecare, apartamentul aflat la etajul 2 a fost sigilat din nou.

Chiar dacă autopsia omului de afaceri este gata, se pare că trupul bărbatului va mai rămâne la morgă o vreme  clarificarea siuației.

Polițiștii fac verificări în toată țara, la firmele care vând explozibil

De sâmbătă, de când mașina în care se afla afaceristul Ioan Crișan a sărit în aer, în Arad, o întreagă echipă complexă de investogatori caută orice indiciu care să-i ducă la faptaș sau făptași. După ce specialiștii au analizat în laborator rămășitele mașinii și ale bombei, s-a aflat originea explozibilului folosit în atentat. Din acel moment, sute de polițiști au descins la fiemele care vând astfel de produse în căutarea de probe.

Misteriosul caz de la Arad, şoferul camionului cu ţigări de contrabandă, care ar avea legătură cu moartea afaceristului Ioan Crişan, nu a fost identificat. Cum a fugit acesta de lângă poliţişti?
În spațiul public s-a vehiculat ideea că materialul exploziv ar fi fost furat dintr-o unitate militară, lucru pe care anchetatorii îl neagă pentru moment. Marți, polițiștii și procurorii au descins acasă și la firmele afaceristului incendiat în atentatul cu bombă pentru a căuta noi indicii.

Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit, sâmbătă, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.

Procurorul care conduce ancheta în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crişan a dispus efectuarea mai multor expertize şi constatări criminalistice, a anunţat, luni, Parchetul General. Ancheta vizează infracţiunea de omor calificat cu premeditare, încadrarea iniţială fiind cea de omor.

Moartea lui Ioan Crişan, asasinat cu bombă? Patronul vulcanizării auto din Arad unde afaceristul a mers înainte de explozie. „Mi s-a părut puţin agitat”