Asasinii lui Putin au cerut execuția generalilor care au fost învinși în Liman

Trupele luin Vladimir Putin au fost învinse în orașul Liman, din estul Ucrainei, prilej cu care doi oameni de încredere ai liderului de la Kremlin au solicitat măsuri dure pentru generalii vinovați de eșec. 

02 oct. 2022, 21:53
Asasinii lui Putin au cerut execuția generalilor care au fost învinși în Liman
Ruşii şi-au scos soldaţii din închisoare şi i-au trimis să lupte în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov și magnatul Evgheni Prigojin, cunoscut drept „Bucătarul lui Putin”, au cerut pedepsirea generaților care au acceptat înfrângerea, scrie presa internațională.

Ramzan Kadîrov a scris pe Telegram că elita militară al Rusiei „a acoperit” un general „incompetent” care ar trebui acum „trimis pe front pentru a-și spăla rușinea cu sânge”. Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, a scris și el: „Trimiteți toate gunoaiele desculțe, cu mitraliere, direct pe front”.

 

Lovitură de imagine pentru Vladimir Putin

 

Retragerea trupelor ruse din Liman reprezintă o lovitură puternică de imagine pentru Kremlin, mai ales că a avut loc la doar 24 de ore după festivitățile de la Moscova pentru anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene. Peste 5.000 de militari ruşi s-au retras sâmbătă din orașul strategic Liman, din regiunea Doneţk, după ce au fost încercuiţi de forţele ucrainene.

Unii s-au predat iar rușii au înregistrat „o mulțime de morți și răniți”, a transmis un oficial ucrainean. Anterior, trupele ruse ceruseră superiorilor permisiunea de a se retrage din zonă, dar solicitarea le-a fost respinsă.

Duminică, Volodimir Zelenski a transmis din refugiul său că trupele ucrainene au obținut victoria la Liman.

„Începând cu ora locală 12.30 (09:30 GMT), Liman este complet eliberat (de armata rusă). Mulţumim soldaţilor noştri”, a salutat preşedintele ucrainean într-un videoclip postat pe reţelele de socializare.